Як японський кухарський шеф-ніж змінює підхід до сучасної кулінарії

Японські кухарські інструменти являють собою не лише високоестетичні вироби, а й професійних помічників на кухні. А сьогодні ми детальніше розглянемо кухарський ніж з довгим лезом, його особливості та технології виготовлення.

Переваги японських ножів для професіоналів

Кухарські інструменти, вироблені у Японії, відомі на увесь світ не лише завдяки своєму особливому дизайну, а й функціональним можливостям. Кухарі з усіх усюд знають, що ніж, котрий витримає найбільшу кількість випробувань на кухні й завжди допоможе з нарізкою, шинкуванням та слайсуванням – це виріб від бренду Yaxell.

Японські ножі мають наступний перелік переваг:

  • Виключна гострота, котра досягається використанням високоякісних видів сталі для формування леза з високими ріжучими властивостями;
  • Простота виконання кухарських завдань, адже ножі нашого бренду чудово пораються з будь-якими навантаженнями;
  • Ергономічний дизайн, що робить ножі зручними у використанні, а також такими, що не перевантажують руку кухаря;
  • Оптимальний підбір матеріалів, завдяки чому руків’я інструментів створюються з дерева пакка або канви мікарта;
  • Широкий вибір ножів на будь-який смак та залежно від досвіду, потреб кухаря, а також страв, які ви збираєтесь готувати.

Окрім цього, варто відзначити, що клинки мають оригінальний дизайн, що вирізняється залежно від серії. Наші ножі мають візерунки, котрі сформовані під час процесу нашарування сталі шар за шаром, а також спеціальні ієрогліфи, які допомагають вирізняти виріб конкретної лінійки.

Технології виготовлення японських ножів: від традиції до інновацій

Розробка та створення японського ножа – унікальний процес, котрий починається з продумування його призначення та підбору конструкційних елементів. Японські ножі створюються не серійно, а тому над одним клинком майстри з міста Секі можуть працювати багато місяців, аби створити довершений виріб з унікальними властивостями.

Для створення клинка використовуються спеціальні молоти, якими б’ють об сталь, щоб утворити правильну, ножову форму. Під час цього процесу змінюється й структура матеріалу: часточки сталі формують між собою міцні зв’язки, що впливає на довговічність ножа та рівень його твердості.

Виплавлення клинка відбувається у традиційних японських печах, які мають надвисокі показники температур. Для того, аби загартувати заготівлю, що має перетворитись на майбутнє лезо, її кілька разів нагрівають та охолоджують на крижаній брилі. Це допомагає підвищити стійкість металу до пошкоджень та подряпин.

Ще один процес, котрий потребує уваги – шліфування. Для цього використовують так звану шліфувальну машину, яка японською зветься «кайтен тоїсі». За своєю суттю, це – великий водяний камінь, який допомагає довести лезо до ідеального, гладенького стану. Шліфувальна машина видаляє зайві шари матеріалу, формує правильну геометрію клинка й дбає про потрібний рівень заточування.

Легкість та комфорт роботи з ножами Yaxell

Ножі, створені брендом Yaxell – це про поєднання японських традицій з сучасними технологіями. Усі вироби мають високий рівень зручності та ергономічності, завдяки чому з ними легко працювати, подрібнювати овочі, різати м’ясо, слайсувати філе на суші тощо.

Працювати на кухні стане значно легше з ножами Яксель, адже вони:

  • Мають збалансовану вагу, завдяки чому дозволяють працювати з ними без утоми;
  • Виконані з якісних матеріалів, що дозволяє просто за ними доглядати;
  • Мають гострі, якісно заточені леза, що спрощують роботу з будь-якими продуктами;
  • Підходять для широкого спектру завдань на будь-якій кухні тощо.

Шукаєте не лише якісні та оригінальні японські ножі для приготування страв, а й точила для ножів? Тоді обирайте їх у нашому широкому каталозі товарів!

Як японський кухарський шеф-ніж змінює підхід до сучасної кулінарії
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0