Майстерність у кожному лезі дамаської сталі – перевага японських ножів Yaxell

З моменту свого заснування в 1932 році, компанія Yaxell визначилася як один з ключових виробників кухонних ножів в Японії. Цей бренд відіграв значущу роль в еволюції кулінарного мистецтва, оскільки якісні ножі є основою для створення вишуканих страв. Ножі Yaxell, виготовлені з багатошарової дамаської сталі, завоювали широку популярність серед професіональних кухарів та любителів гастрономії, які віддають перевагу кулінарним експериментам вдома. Продукція Yaxell експортується в 31 країну світу.

Видатні риси японських ножів з дамаської сталі Yaxell, такі як виняткова гострота і тривалість служби, досягаються завдяки поєднанню сучасних технологій Японії та багатовікового досвіду ковалів з Секі, який передається з покоління в покоління протягом більше 7 століть.

Леза ножів Yaxell піддаються закалці в високотемпературній печі, після чого проходять швидке охолодження. Така методика забезпечує виробам високу міцність і тривалість, а також захищає метал від корозії. Наприклад, японські ножі з серії GOU досягають твердості 62-63 одиниці за шкалою Роквелла, тоді як твердість моделей серії RAN варіюється від 60 до 61 одиниці.

Переваги багатошарової дамаської сталі:

  • Висока твердість;
  • Відмінна гострота;
  • Стійкість до корозії;
  • Тривалий термін служби.

Багатошарова дамаська сталь, застосована в японських ножах Yaxell, була розроблена спеціально для створення висококласних лез. Вона поєднує в собі виняткову гостроту і витривалість, зберігаючи при цьому гнучкість. Порівняно з іншими видами сталі, вона довше зберігає гостроту. Леза ножів Yaxell сконструйовані за типом “сендвіч”: центральний шар з надміцної сталі VG-10 оточений шарами нержавіючої сталі з домішками мікроелементів для надання міцності і стійкості до корозії.