Чому варто купувати японські ножі?

Японські кухонні ножі – гострі, якісні, добре налагоджені та призначені для довгих років служби. Тому їх із задоволенням купують домашні кулінари. Проте купувати японський ніж просто так – не найкраща ідея. Перед покупкою важливо знати, для чого цей ніж був створений.

Він призначений для чищення молюсків, нарізки хамону, рубки зелені, рубки овочів, розпилювання кісток, розпилювання м’яса. Ви не можете і не повинні вивчати всі з них. Перед покупкою важливо знати про п’ять видів японських кухонних ножів.

  1. Янагіба – для тонкої нарізки свіжої риби.
  2. Деба – для обробки риби.
  3. Усуба – для нарізки та шинкування овочів.
  4. Сантоку – універсальний ніж.
  5. Накірі – для рослинних продуктів, таких як овочі, фрукти, зелень та гриби.

Перед покупкою необхідно вирішити, для чого вам потрібен ніж. Якщо вам потрібен ніж для риби, овочів, м’яса чи птиці, то вам потрібен сантоку. Якщо ви даруєте його другові, який любить робити вдома суші, суші-роли або сашимі, вибирайте янагіба.

Купуйте три японські ножі та регулярно забезпечуйте їм їх правильну заточку кожні кілька років, оскільки це більш розумно, ніж купувати дешеві ножі та змінювати їх кожного разу, коли вони тупляться.

Щоб японські ножі служили довше, необхідно бережно ставитися до них. Зокрема, це означає:

  • Зберігайте їх окремо, щоб не пошкодити сталь та рукоятку.
  • Не точіть їх самостійно. Японські кухонні ножі продаються вже добре заточеними, їх гострота зберігається протягом двох-трьох років.
  • Доглядайте за своїми ножами. Регулярно мийте їх та витирайте насухо.
  • Використовуйте їх за призначенням. Ножі для обробки риби призначені спеціально для риби. Ножі для м’яса – ножі для обробки м’яса.

Японські ножі – гострі. Половина успіху гострого ножа полягає в початковому заточенні (іноді його називають заводським). Японські майстри успадкували свій досвід заточування за 1200 років, що минули з часів створення ножів в Японії.

Важливу роль в гостроті ножа відіграє сталь і її хімічний склад. Наприклад, японська сталь VG-10 – єдина сталь, розроблена спеціально для кухонних ножів. Інші сталі є технічними, але також використовуються для виготовлення відмінних ножів. Головне в кухонному ножі – це те, що він добре ріже і гострий.

Вам необхідний японський ніж, коли:

  • Ви визначилися з типом продуктів і знаєте, що будете різати японським ножем.
  • Вам потрібен ніж, який послужить все життя.
  • Ви дбаєте про свої ножі і готові заточувати їх за допомогою спеціальних інструментів.
  • Ви готуєте вдома і не вражені гостротою своїх ножів.
  • Ви готуєте японську кухню або морепродукти.

Крім того, японські ножі – це естетика та краса. Маючи японський ніж, кожен може почувати себе шеф-кухарем.

Ніж японський yaxell- це не лише кулінарний інструмент, а й витвір високотехнологічного мистецтва. Відмінно заточений і виготовлений з високоякісних матеріалів, ніж японський yaxell стане невід’ємною частиною вашої кухні. Для збереження гостроти леза рекомендується використовувати точила для ножів yaxell, яка ідеально підходить для цієї серії ножів.