Японський ніж для нарізки являє собою мастхев не лише на професійній, а й на домашній кухні також. Тому сьогодні ми розповімо детальніше про цей кухарський інструмент, його особливості та використання.
Для яких продуктів найкраще підходить японський ніж для нарізки?
Ніж для нарізки також має назву слайсер, й не дивно, адже основне його призначення – тонке слайсування будь-яких продуктів. Філігранна нарізка – необхідність під час приготування страв, а також формування фуршету чи банкету, що допомагає зробити стіл якісно та гарно сервірованим.
Найчастіше слайсер використовують для нарізки м’яса, ковбас, сирів тощо. Інколи ніж для нарізки японський можна використати для слайсування морепродуктів, наприклад, риб’ячого філе та його підготовки для формування сашимі. Використовують цей ніж і для обробки овочів та фруктів, тонкої нарізки овочевих салатів та подачі десертів.
Чим відрізняються японські ножі для нарізки від європейських?
Ніж для нарізки – кухарський інструмент, який найперше вирізняється своєю унікальною формою. Він має довге та тонке лезо, за допомогою чого виконує своє основне завдання – тонку, філігранну та швидку нарізку овочів, риби та морепродуктів.
Японські ножі для нарізки вирізняються такими деталями:
- Клинок японського ножа виготовляється з дамаської сталі – високоякісного матеріалу, що має високий рівень міцності;
- Японський ніж для нарізки значно твердіший та має більші показники за шкалою Роквелла, аніж його європейські суперники;
- Азійські слайсери виготовляються з використанням техніки нашарування, що робить їх міцнішими та стійкішими до пошкоджень;
- Кут заточування азійського слайсера становить 12 або 15 градусів, тоді як європейських ножів – 20 і більше;
- Руків’я японських ножів для нарізки виготовляються не з пластику чи гуми, а з натурального дерева, канви мікарта тощо.
Варто відзначити також і матеріали для виготовлення японських та європейських ножів. На відміну від класичних інструментів для нарізки, вироблених у Європі, японські моделі створюються з дамаської сталі, котра потребує особливого догляду, але довше лишається гострою та слугує кухарю під час виконання широкого спектру завдань.
Як обрати якісний японський ніж для нарізки?
В асортименті нашого інтернет-магазину ви зможете обрати професійні ножі для нарізки від бренду Yaxell, які представлені моделями з провідних серій – Zen, Ran, Super Gou та інших, котрі мають попит у кухарів по всьому світу.
Зверніть увагу на наступні рекомендації щодо підбору ножа:
- Матеріал клинка: якісні японські ножі виготовляються з вуглецевої або дамаської сталі, що робить їх значно міцнішими;
- Матеріал руків’я: щоб уникнути його пошкодження, а також підвищити рівень комфорту, обирайте ножі з руків’ям із дерева пакка або мікарти;
- Рівень твердості: чим вищим буде цей показник за шкалою Роквелла – тим менше ймовірності пошкодити поверхню ножа;
- Довжина ножа: у нас доступні моделі з довжиною від 26,5 до 39 см, що підходять для кухарів з різними навичками.
Окрім ножів для нарізки ви також можете звернути увагу на ніж Накірі, який якісно виконає будь-яке завдання з подрібнення та слайсування овочів, й який також представлений у нашому асортименті професійних інструментів!