Серія Yaxell Rei – естетика та функціональність на вашій кухні

Бренд Yaxell презентував нову серію кухарських інструментів під назвою Rei, про яку ми розповімо детальніше та розглянемо, які ножі увійшли до її складу, які їх особливості й що нового привнесли ножові майстри.

Унікальність серії японських ножів Yaxell Rei

Серія Yaxell Rei – новинка у світі японського ножового мистецтва. Вона представлена п’ятьма основними інструментами, які використовуються і в домашній, і на професійній кухні. Головна родзинка серії – використання 69 шарів сталі, які допомагають сформувати міцне, тривке лезо з високими ріжучими властивостями.

Сердечник клинка – сталь VG10, до складу якої входить молібден та ванадій. Вона має високі ріжучі властивості, завдяки чому потребує рідкої заточки, а також досить міцна й підходить для щоденного використання.

До складу серії Yaxell Rei входять наступні інструменти:

Ще одна особливість серії – це покриття клинка. Для цього використовується DLC, тобто алмазоподібний вуглець, який надає сталі чорного, матового фінішу, а також вберігає від забруднення, корозії та пошкодження. Й саме темний колір леза сформував назву серії, адже Rei з японського – «чорний».

Серія вирізняється й використанням пакка для виготовлення руків’я, що має восьмикутну форму, а також прикрашена самурайським гербом, забезпечуючи ідеальний баланс інструментів.

Кому підійдуть ножі Yaxell Rei?

Ножі Yaxell – вироби кухарського призначення, які широко застосовуються навіть за межами Японії, маючи чималий попит завдяки своїм особливостям, авторському дизайну та ручному виготовленню, що робить їх гарною інвестицією.

Купити ніж Сантоку та інші моделі інструментів цієї серії можна для:

  • Шинкування зелені;
  • Нарізки овочів та фруктів;
  • Підготовки м’яса та птиці;
  • Слайсування риб’ячого філе;
  • Роботи з морепродуктами;
  • Обробки твердих продуктів тощо.

Зазначимо, що ножі серії Rei не мають жодних обмежень щодо місця та особливостей використання. Вони підійдуть як для домашнього приготування страв, так і для професійної кухні у вигляді кафе, ресторанів тощо.

Догляд за ножами серії Rei для тривалого використання

Як і у випадку з будь-якими японськими ножами, інструменти серії Rei потребують особливого догляду та уваги, аби підтримувати рівень гостроти, комфортність використання та захищати їх від корозії.

Кухонні ножі з дамаської сталі потребують наступного догляду:

  1. Мити ніж з дамаської сталі дозволено лише вручну, з мінімальним потраплянням вологи на руків’я, аби уникнути його пошкодження.
  2. Під час миття варто користуватись м’якими губками, дбайливо наносячи рідкий засіб для очищення без абразиву.
  3. Не забувайте про те, аби протирати лезо після миття м’якими, натуральними рушниками, аби уникнути утворення корозії.
  4. Вчасно заточуйте ніж, аби уникнути пошкодження леза, а також більшого затуплення, появи сколів тощо.
  5. Зберігайте ножі у спеціальних чохлах, у підставках або за допомогою магнітних кріплень, аби вони завжди були під рукою.
  6. Ріжте продукти на натуральних, дерев’яних дощечках, які допоможуть уникнути пошкодження леза у випадку необережного різу.

А у нашому асортименті ви зможете знайти й ножі інших серій, які мають унікальний дизайн, якісні матеріали та допоможуть з будь-якими завданнями на кухні!

Серія Yaxell Rei – естетика та функціональність на вашій кухні
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0