Ножі серії TAKEHISA – остання розробка Yaxell – сенсація в світі японських ножів. Технологічна досконалість в комбінації з вишуканим автентичним дизайном, який пробуджує дух японського самурая.
Японський ніж Кірітсуке – це японський кухонний ніж для тонкого нарізання м’яса, риби, овочів в кращих традиціях японської кухні. Цей ніж має скошений край леза за мотивами японського меча катана. Його часто називають порційним і використовують для нарізки, шаткування.
В якості основи леза використана порошкова сталь ZDP189 – сталь найвищої категорії з високим вмістом вуглецю і хрому, виробництва японської компанії Hitachi Metals. Завдяки цьому матеріалу клинок має екстремальну для ножа твердість – 66 HRC за шкалою Роквелла, і відповідно має дуже гостре лезо.
Ножі TAKEHISA мають також рекордну кількість шарів дамаської сталі. З обкладками із нержавіючої сталі лезо має 211 шарів.
Дизайн ножа і рукоятки як завжди на найвищому рівні. Приголомшливий візерунок, характерний всім японським ножам Яксель, в серії TAKEHISA виконаний у вигляді безлічі хвилястих ліній. Ручне гравіювання, нанесене майстром на лезі ножа, означає: “Takehisa, the Samurai Spirit” (Такехіса, дух самурая). Центр рукояті інкрустований традиційним японським родинним гербом самураїв.
Сама рукоятка виготовлена з нового для ножів Яксель матеріалу – Pakka wood. Пакка – це сучасний композитний матеріал з деревини бука, пластика і смоли. В результаті виходить презентабельна і довговічна, стійка до будь-яких зовнішніх впливів рукоятка.
Відгуків поки немає.