Серед японських ножів від бренду Yaxell особливо яскраво вирізняються інструменти з серії Hana. А тому ми розповімо про неї детальніше, як і про те, чому варто купити кухонний ніж Yaxell, про його особливості дизайну і функціональності.
Особливості дизайну японських ножів серії Hana
Ножі з серії Hana, як і всі інструменти від бренду Yaxell, мають особливий дизайн, що робить їх естетично привабливими та функціональними водночас. Назва серії з японської перекладається як «квітка» або «світанок», що вплинуло на мінімалістичний дизайн ножів.
Ніж для нарізки з дамаської сталі та інші інструменти серії мають відповідний ієрогліф, нанесений на клинки задля ідентифікації виробів.
Окрасою дизайну ножів цієї серії стали якісні, темні руків’я, які виготовлені з деревини пакка. За своєю суттю, цей матеріал — композит, котрий поєднує у собі натуральну деревину, вкриту за допомогою смоли.
Таким чином ножі та їх руків’я – гіпоалергенні, мають високий рівень міцності, а також не вбирають у себе вологу та зайві запахи. Це значно спрощує процедуру догляду за ними, миття після використання та довговічність експлуатації.
Технології виробництва ножів Hana від Yaxell
Основа ножів з серії – це неіржавіюча сталь Movax, до складу якої входить ванадій, молібден та хром. За допомогою такого поєднання компонентів, ножі отримують чималу міцність, високий рівень твердості, а також легко заточуються.
Набір ножів з серії Hana матиме наступні особливості:
- Сердечник зі сталі має два шари додаткових обкладок для більшої міцності, завдяки чому серія має 3 шари дамаску;
- Твердість клинків серії становить 58 одиниць за шкалою Роквелла, що зменшує можливість зламу ріжучої кромки;
- Кут заточування стандартний для японських ножів – 12 або 15 градусів, що робить лезо екстра тонким та гострим;
- Продумана геометрія клинка робить використання ножів легшим та комфортнішим, а також прискорює виконання кухарських завдань;
- Правильний рівень балансу забезпечується за допомогою металевого навершя та больстера, що зменшує втомлюваність руки.
Під час виробництва ножів використовують багатовікові технології, котрі раніше застосовувались під час виготовлення японських катан. Наприклад, формування візерунка на лезі відбувається під час процесу нашарування сталі. А ще після нагрівання сталі її охолоджують з використанням криги, що посилює загартування металу.
Кому підійде серія японських ножів Hana?
Відносно недорога, серія японських ножів Hana є абсолютно універсальною, а тому підходить для виконання будь-яких кухарських завдань. Завдяки доступній вартості, інструменти з лінійки можуть використовувати не лише професійні, а й кухарі-новачки.
Оскільки серія містить у собі усі необхідні ножі для оперування на кухні різноманітними інгредієнтами, вона підійде для роботи з овочами, фруктами, м’ясом, морепродуктами та рибою.
У серію входять такі ножі, як модель для нарізки, Сантоку, шеф ніж, а також інші варіанти кухарських виробів, які забезпечують швидку обробку твердих та м’яких продуктів, їх слайсування та очищення.
А у нашому асортименті ви зможете знайти й інші серії ножів, котрі варті вашої уваги!