Японські ножі Яксель – це про довершені форми, досконалість у кожному міліметрі та якісні матеріали. А у цій статті ми розповімо, чому варто обрати ніж для нарізки, Сантоку або будь-який інший інструмент від нашого бренду.
Висока якість сталі та ручна робота
Японські ножі Yaxell – це не лише про функціональний кухарський інструмент, який допомагає у виконанні підготовки, обробки та нарізки продуктів. Це справжній мистецький виріб, який розробляється японськими майстрами вручну з дотриманням багатовікових традицій.
Після того, як необхідність створювати катани зникла, майстри ножової справи перейшли до кухарських ножів. А тому й не дивно, що й до сьогодні технології вироблення леза та руків’я для шефів на кухні аналогічні до розробки японських катан.
Кожен клинок вручну оброблюється до досягнення певної кількості шарів сталі на лезі. Це допомагає йому мати надзвичайно високий рівень гостроти, менше тупитись під час виконання щоденних завдань, а ще отримати оригінальний візерунок на лезі.
Для розробки ножів Yaxell використовують кілька видів неіржавіючої сталі – VG10 та SG2, що вирізняються високою міцністю, твердістю за шкалою Роквелла та стійкістю до механічного, хімічного і термічного пошкодження. Завдяки цьому ножі бренду слугують довгі десятиліття, а також значно довше утримують заточку.
Універсальність і зручність у використанні японських ножів
Ще одна особливість японських ножів Яксель – це гармонія між функціональністю та зручністю. Кухарські інструменти мають ідеальний баланс, завдяки чому тримати їх у руці значно зручніше, а також це допомагає уникнути втоми й перенавантаження кисті.
За зручність використання відповідають також і майстерно розроблені руків’я. Держаки у Yaxell виконуються з кількох варіантів – дерева Пакка та канви мікарта, завдяки чому за ними просто доглядати, а також вони приємно лежать у долоні.
А також такий матеріал, як мікарта, забезпечує простоту догляду за ножем та його гігієнічність. За своєю суттю це комбінація смоли та льону, яка ховає усі мікроскопічні шпаринки між руків’ям та лезом, завдяки чому там не накопичуються залишки продуктів та волога, уникаючи розвитку бактерій.
Серед асортименту японських ножів можна знайти також й універсальні інструменти, які підходять для приготування широкого спектру страв. Вони ріжуть, рубають, шинкують й слайсують овочі, рибу та морепродукти з м’ясом з довершеною чіткістю.
Довговічність японських ножів та легкість у догляді
Японський ніж кухонний Yaxell – це не лише про функціональність та надзвичайну гостроту, а ще й про довговічність служби, оскільки для його виробництва застосовуються сучасні матеріали – дамаська сталь та канва мікарта.
Звертаємо вашу увагу на наступні рекомендації щодо догляду:
- Завжди мийте ніж вручну без використання посудомийної машини.
- Не залишайте брудний інструмент після того, як він виконає своє завдання.
- Витирайте ножі після миття, аби уникнути корозії на лезі.
- Щоб уникнути пошкодження леза використовуйте підставки та чохли.
- Не забувайте заточувати ножі з використанням водних каменів або мусатів.
А у нашому магазині ви зможете не лише купити набір якісних ножів для усіх кухарських завдань, а й усе необхідне для догляду за ними та зберігання інструментів!