Японські ножі Yaxell для безпеки на професійній кухні

Травмування на кухні – не новина не лише для кухарів-аматорів, а й для професійних шефів. А тому ми розкажемо, чому варто японський ніж із дамаської сталі купити та як він допоможе суттєво підвищити безпеку під час приготування страв на професійній кухні.

Зменшення травматизму завдяки гострим лезам Yaxell

Іронічно, але факт: саме тупі ножі часто стають причиною травмування на кухні, а не гострі їх варіанти. Саме тому краще обирати надзвичайно гострі моделі кухарських інструментів з Японії, де майстри піклуються про швидкість, легкість та якість різу різноманітних продуктів.

Ножі Yaxell ефективно знижують можливість травмування на кухні завдяки:

  1. Контролю рухів: гостре лезо не потребує довгого контакту з продуктами, адже здатне розрізати їх з першого разу, завдяки чому не треба пиляти або натискати на ніж, що збільшує рівень контрольованості кожного руху.
  2. Меншій втомі: завдяки гостроті, ніж легко ковзає через текстуру будь-яких продуктів, що зменшує рівень втоми руки кухаря через меншу кількість рухів та потрібного навантаження, й як результат – більше уваги приділяється безпечному різу.
  3. Мінімізації зісковзування: гладенький та чистий різ на продуктах з японськими ножами забезпечує точність нарізки, особливо, коли мова йде про обробку вологих або слизьких інгредієнтів – риби та овочів.

Ми радимо звернути увагу на ножі Yaxell Hana, які мають не лише довершений зовнішній вигляд, а й високий рівень гостроти. Виконані із дамаської сталі з трьома шарами матеріалу, вони не лише гострі, а й достатньо тверді (58 одиниць за шкалою Роквелла), легко пораються зі щоденною кухарською роботою без пошкодження леза. А також вони мають дерев’яні руків’я – ергономічні та комфортні, за допомогою яких втримувати ножі буде значно зручніше.

Ергономічні ручки для тривалої роботи без ризику

Не лише гострота леза має значення, а й матеріали, які використовуються для виготовлення ножового руків’я. Від їх підбору, а також збалансування буде залежати зручність використання ножа, й як результат – рівень втоми кухаря під час нарізки продуктів.

Ергономічні руків’я впливають на покращення роботи з ножами без ризику для рук:

  • Якісний матеріал: руків’я виготовляються з натурального дерева або композитних матеріалів, що легко лягають у руку й не ковзають навіть за високої вологості;
  • Форма: традиційне D-подібне або восьмикутне руків’я збільшує контакт пальців з ним, завдяки чому можна надійніше зафіксувати ніж, уникаючи його випадіння;
  • Збалансованість: японські ножі найчастіше мають центр важкості ближче до леза, завдяки чому рухи рукою будуть природнішими й мінімізують втому під час роботи.

Ергономічне руків’я є важливим елементом японського ножа для професійного кухаря. Адже у випадку тривалої роботи протягом 8-12 годин на кухні, варто обирати ножі, котрі будуть зменшувати втому, мінімізувати можливу небезпеку, а також позбавляти від напруги на зап’ястку.

Навчання новачків безпечному нарізанню з Yaxell

Японські ножі – не лише інструменти для справжніх професіоналів, а й такі, що підходять для навчання кулінарній майстерності. А тому сучасні кухарі використовують саме ножі японського виробництва, які допомагають покращити навички роботи з продуктами та навчитись контролювати ніж правильно.

Японські ножі Yaxell використовуються під час навчання кулінарії, адже:

  1. Допомагають фокусуватись на техніці: японські ножі допомагають працювати з продуктами з мінімальним зусиллям, покладаючись на гостроту леза, а не фізичну силу кухаря, завдяки чому формується звичка працювати з інгредієнтами точно й без грубої сили.
  2. Підтримують точність рухів: у процесі навчання кулінарній майстерності важливо контролювати рух та напрямок леза, а завдяки особливим формам та габаритам лез японських ножів, контролювати їх відхилення буде значно легше.
  3. Покращують смакові властивості: робота з японськими ножами – це не лише про швидку та якісну нарізку, а й розуміння продуктів, розкриття їх смаків завдяки відсутності пошкодження текстури та волокон.

Японські ножі допомагають привчитись точності, правильності рухів. З їх допомогою можна навчитись працювати з інгредієнтами «чисто», мінімізувати кількість відходів, а також потрібної сили для нарізки риби, морепродуктів та навіть овочів з товстою шкіркою.

Не забувайте й про те, що на вашій кухні обов’язково має бути мусат для заточування ножів. Цей невеликий інструмент допоможе підтримувати гостроту ножа та його ріжучої кромки, завдяки чому ви значно підвищите рівень безпеки на кухні під час приготування будь-яких страв.

Японські ножі Yaxell для безпеки на професійній кухні
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0