Японські ножі для кухарів Yaxell відомі на увесь світ своєю естетичною привабливістю, а також багатофункціональністю. А тому й не дивно, що вони знайшли своє місце навіть у мінімалістичній кухні, й про що ми поговоримо сьогодні детальніше.
Універсальність для скорочення арсеналу інструментів
Японські ножі – інструменти, що були розроблені не лише для того, аби милуватись ними, а й для покращення, пришвидшення роботи з різноманітними продуктами. Завдяки своїй функціональності, винятковій гостроті, якісному балансу та продуманій геометрії, вони дають змогу замінити кілька традиційних ножів усього одним або двома інструментами.
Найбільш універсальні японські ножі Yaxell:
- Шеф: альтернатива європейському шеф-ножу, який можна використовувати для риби, м’яса, овочів. Такий ніж оптимально підходить для подрібнення продуктів, філеювання та нарізки, шинкування зелені.
- Сантоку: інструмент, за допомогою якого можна працювати з широким спектром продуктів – від м’яса до риби та овочів. Має компактний розмір, а також зменшену вагу, завдяки чому достатньо зручний для домашньої та професійної кухні.
- Накірі: ніж, який має пряме лезо для рівного, швидкого нарізання овочів та зелені. З легкістю може замінити кухонний подрібнювач або терку-слайсер, адже має універсальну форму та легку вагу.
Замість того, аби мати окремі ножі для кожного продукту (риби, м’яса, овочів, хліба), ви можете придбати два-три японських ножі Yaxell, які легко впораються з усіма кулінарними завданнями. Крім того, вони мають високу якість сталі, а також підвищений рівень гостроти, що подовжить термін служби й зменшить кількість необхідних заточувань. А також японські ножі мають покращену ергономіку та баланс, що допоможе зменшити навантаження на руку кухаря.
Ефективність при роботі в обмеженому просторі
Маленькі кухні та невеликі робочі місця на них потребують розумного підходу до підбору ножів та інших інструментів. Японські ножі будуть не просто стильним доповненням до кухні, а й ефективним інструментом, який допоможе зекономити простір, сили та час кухаря.
Чому японський кухонний ніж зручний для маленьких кухонь:
- Чимало японських ножів мають коротше, ніж у європейських, лезо, а також зменшену вагу, що спрощує роботу з ними у маленькому просторі;
- Універсальність японського ножа допомагає йому виконувати кілька функцій – нарізати м’ясо, шинкувати зелень, чистити овочі, зменшуючи кількість потрібних інструментів;
- Завдяки можливості японських ножів працювати з широким спектром продуктів, на кухні зменшиться кількість робочих інструментів, що позбавить від хаосу на столі;
- За японськими ножами просто доглядати: вони виконані з якісної сталі, яку легко очищувати, й яка не потребує частого заточування, що зменшить кількість інструментів на кухні.
Серед ножів Yaxell, які найкраще підійдуть для обмеженого простору, варто відзначити невеликий овочевий. Його маленькі габарити роблять його оптимальним для малої кухні, а також точних робіт з овочами. Не зайвим буде й Сантоку, який є універсальним рішенням для широкого спектру робіт. А також зверніть увагу на Накірі – інструмент, яким зручно працювати на маленьких дошках для обробки зелені та овочів.
Підтримка гостроти в умовах рідкісного догляду
Важливо не лише правильно користуватись ножем, а також й дбати про нього. Це допоможе інструменту зберігати не лише зовнішню естетику, а й завжди бути готовим до виконання будь-яких завдань, лишаючись чистим, гострим, захищеним від вологи та іржі.
Зверніть увагу на наступні поради, що допоможуть підтримувати гостроту ножа Yaxell:
- Мийте ніж одразу після його використання, змиваючи залишки продуктів, фруктовий та овочевий сік.
- Не використовуйте мийні засоби, що містять абразив – гострі часточки можуть пошкодити лезо й призвести до зменшення його гостроти.
- Щоб уникнути пошкодження леза, зберігайте його у чохлі, підставці або на спеціальній магнітній планці.
- Тримайте ножі окремо одне від одного й подалі від інших інструментів, аби уникнути затуплювання леза.
- Регулярно перевіряйте гостроту леза, доводячи його за допомогою мусату або японського водного каменю до гостроти.
- Не рубайте японськими ножами великі кістки, а також тверді продукти, які можуть пошкодити та затупити лезо.
Підтримувати гостроту та безпеку зберігання інструментів можна, якщо купити підставку для ножів. Вона допоможе завжди тримати ножі поблизу для пришвидшення приготування страв, а також подбає про те, аби вони не терлись лезами між собою, зменшуючи швидкість затуплення інструментів.