Вплив ножа на смак їжі – секрети дамаської сталі Yaxell

Для приготування дійсно смачної, апетитної та поживної страви необхідно підібрати не лише правильні інгредієнти, а й скористатись потрібним ножем. А ми детальніше розберемо, чи впливає ніж Сантоку на інші кухарські інструменти на смак страви чи це просто міф.

Чи може ніж впливати на смак страви? Міф чи реальність

Під час приготування страв потрібно особливу увагу звернути на інструменти, за допомогою яких вони створюються. Лише за допомогою правильного ножа можна нарізати продукти саме так, як треба, аби яскравіше підкреслити їх смаки у стравах. Й, звісно ж, правильний підбір ножа – гарантія того, що ваша рука не втомиться під час роботи на кухні.

Зверніть увагу на наступні особливості роботи з продуктами:

  • Гострі на смак інгредієнти (чилі, халапеньйо) для досягнення пікантності потрібно нарізати великими шматочками;
  • Для того, аби розподілити гостроту всією стравою, дрібніть продукти, що мають гострий смак, сильніше;
  • Зберегти смак волокнистих продуктів можна, якщо різати їх у напрямку волокон;
  • Проти волокон варто різати продукти, аби досягти м’якого посмаку.

Варто відзначити, що на професійній кухні для нарізання продуктів використовують лише якісні японські ножі. Це все тому, що лише вручну можна підкреслити «умамі» – саме так японці називають «душу» кожного інгредієнта. Вона формується зі складу продуктів, ступеня зрілості, щільності, свіжості, розміру, форми й не тільки. Й саме завдяки цим параметрам визначається, як потрібно різати інгредієнт – тонко, товсто, дрібно чи ні.

А тому можна зробити висновок, що для якісного приготування страв на домашній чи професійній кухні важливо не лише користуватись ножами, які підходять для нарізки конкретного продукту, а й нарізати продукти за певною схематикою, аби досягти вишуканого смаку.

Дамаська сталь Yaxell: у чому її унікальність

Матеріал виготовлення ножа, згідно з японськими секретами кулінарії, також може впливати на приготування певних страв. Наприклад, найчастіше японці віддають перевагу ножам, які створені з нержавіючої сталі, але найбажанішим є інструмент, створений з дамаської сталі.

Оригінальні японські ножі з дамаської сталі мають такі переваги:

  • Високий рівень твердості – понад 61 одиниця за шкалою Роквелла, що дозволяє довше працювати з інструментом та витримувати більше навантажень;
  • Гостре заточування, за допомогою чого для нарізки навіть твердих продуктів не потрібно докладати зусиль;
  • Можливість довше утримувати заточування, що дозволяє з меншою частотою заточувати кухарські ножі.

Окрім цього, кухарські інструменти, виготовлені з дамаської сталі, мають високий рівень естетики. На лезах таких ножів присутні хвилеподібні візерунки, сформовані під час процесу нашарування сталі на сталь, які вирізняють їх серед інших.

Як обрати ніж, що не змінює смак продуктів: поради від Yaxell

Для того, аби підібрати ніж, який не буде впливати на смак страв й змінювати їх структуру, необхідно дотримуватись порад від японських спеціалістів та ножових майстрів.

Зверніть увагу на наступні рекомендації щодо підбору ножа для продуктів:

  1. Продукти, які швидко темнішають, потрібно різати ножем, створеним з дамаску.
  2. Чим більшим буде продукт для нарізки – тим більшим має бути розмір ножа.
  3. Для роботи з делікатними продуктами варто обирати ніж з максимально гострим лезом.
  4. Для того, аби не пошкодити шкуринку продуктів, обирайте гострі, але тонкі леза.

Шукаєте не лише якісний ніж, а й усе необхідне для його обслуговування? У нас ви знайдете мусат для заточування ножів, футляри та інші потрібні речі для делікатного догляду за інструментами!

Вплив ножа на смак їжі – секрети дамаської сталі Yaxell
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0