Японські ножі Yaxell у мішленівських ресторанах

Не тільки в Азії, а й навіть за її межами ножі японського виробництва тримаються у ТОПі популярності. А тому ми розкажемо, чому купити ніж із дамаської сталі в Україні для шефа, який має міжнародну відзнаку якості – почесно, вигідно й правильно.

Чому шеф-кухарі із зірками Мішлен обирають саме ножі Yaxell

Зірки Мішлен – найвища нагорода та відзнака, яку може отримати ресторан за свої досягнення у кулінарії. Тому й не дивно, що попит на такі ресторани доволі високий, а подають там страви преміальної якості. Які потребують відповідних інструментів для підготовки, обробки та приготування, а також для якісної подачі.

Найвідомішим шеф-кухарем, який користується ножами Yaxell, є британець Том Керрідж. Він має власний паб The Hand & Flowers у Великій Британії, котрий відзначений двома зірками Мішлен.

Кухар є палким шанувальником ножів від бренду Yaxell. На його робочому кухарському столі можна помітити ножі Yaxell Gou, що мають авторське гравіювання. Окрім інструментів з цієї серії, Том активно використовує ножі Yaxell Super Gou під час зйомок у різноманітних телепередачах та кулінарних шоу. А ще ножі цієї серії були офіційно визнані найгострішими за версією журналу Chef.

Michelin Guide зазначає, що у пабі шеф-кухаря можна спробувати класичні страви, приготовані з вишуканою майстерністю та точністю. Однією з причин, чому страви шефа є такими досконалими, можна відзначити користування ножами нашого бренду.

Причини, чому мішленівські кухарі обирають ножі Yaxell:

  1. Високий рівень гостроти: японські ножі мають зменшений кут заточування (12-15 градусів), що забезпечує екстремальну гостроту для точного, хірургічного різу, що є критично важливим для презентації страв, де тонкий різ забезпечує зберігання текстури продукту.
  2. Легка вага та правильний баланс: японські ножі мають правильний баланс, центр якого знаходиться ближче до леза, а також продуману вагову категорію, що знижує рівень втоми руки й підвищує контроль над інструментом.
  3. Майстерність виготовлення: японські ножі виготовляються вручну, з використанням вуглецевої або багатошарової дамаської сталі, дерева чи композиту, що гарантує довговічність та простоту використання.
  4. Естетичність: висока кухня – це не лише про витончений смак продуктів, а й про привабливу візуальну подачу, яку можуть гарантувати ножі, що й самі є витворами японського ножового мистецтва.

Саме тому обвалювальний ніж Yaxell, а також Сантоку, ніж для шефа чи інші інструменти, представлені у нашому асортименті, стануть справжньою знахідкою для професійного кухаря. З їх допомогою можна значно пришвидшити процес нарізання овочів та фруктів, обробки риби, її слайсування на сашимі або ж для подачі на стіл.

Вплив точності різання Yaxell на презентацію страв у високій кухні

Точна та вишукана нарізка – запорука привабливої презентації будь-якої страви не лише у високій кухні, а й навіть у звичайному ресторані. А допомогти з цим можуть гостро заточені японські ножі, які дбають про делікатну та просту нарізку м’яса, риби й овочів.

Як точність нарізки впливає на презентацію страв високої кухні:

  • Зовнішній вигляд: тонкий та рівний різ допомагає підтримувати ідеальну геометрію та привабливість страви;
  • Смак: цілісність текстури, відсутність розірваних волокон допомагає зберегти смакові особливості продуктів;
  • Аромат: акуратна нарізка гарантує відсутність травмування продуктів, зберігає натуральні соки, що є важливим для суші та тартару;
  • Візуальна симетрія: особливо важливо це для дегустаційних сетів та страв, коли кожна порція має бути ідентичною попередній.

Для тонкої нарізки найчастіше використовують як однойменний ніж, так і ніж Сантоку. Вони допомагають сформувати однакові шматочки риби, морепродуктів та овочів, а також забезпечити їх привабливу подачу на тарілках.

Серії Yaxell, які використовуються в елітних закладах

Обираючи елітні ножі для використання у ресторанах та закладах високої кухні, особливу увагу приділяють не лише їх візуальній естетиці, а й іншим характеристикам. Наприклад, варто звернути увагу на матеріал, що часто представлений порошковою, вуглецевою та дамаською сталлю, які надзвичайно довго тримають заточування та підтримують гостроту ножа.

А серед ножів Yaxell особливо популярними є наступні серії:

  1. SUPER GOU YPSILON: вирізняється сердечником зі сталі SG2, який обкладений 161 шаром матеріалу. Має рекордну твердість у 63 HRC, руків’я з канви мікарта, а також вважається найбільш преміальною серією для шефів.
  2. GOU: основа ножів серії – дамаська сталь SG2, що має 101 шар для забезпечення міцності та стійкості. Має твердість у 63 HRC, ергономічне руків’я з чорної канви мікарта та екстремальний рівень гостроти.
  3. RAN: серія бестселерів, виконана зі сталі VG10, має 69 шарів матеріалу, а також твердість у 61 HRC за шкалою Роквелла та руків’я з канви мікарта. Є найпопулярнішою серією у Європі та всьому світі.
  4. ZEN: класика японських ножів, яка має сердечник з VG10, обкладений 37 шарами для більшої міцності. Має твердість у 61 HRC, а також стильне, чорне руків’я з композиту – канви мікарта.
  5. KANEYOSHI: представляє ножі у традиційному японському стилі з тришарової сталі Shiro3, яка має твердість у 60 HRC та преміальне руків’я з натуральної деревини магнолії.
  6. HANA: преміальна серія 2024 року, котра пропонує ножі зі сталі Movax, вкритої обкладками з нержавіючої. Ножі мають надвисоку твердість – 58 HRC, а також восьмикутне руків’я з пакка.

Яскравим прикладом є кухар з Великої Британії Том Керрідж, власник ресторану The Hand & Flowers, що має дві мішленівські зірки. У своєму пабі він послуговується ножами з серії Super Gou 161, які мають індивідуальне гравіювання.

А наші спеціалісти допоможуть дібрати якісні та професійні ножі, представлені у нашому асортименті, залежно від ваших потреб!

Японські ножі Yaxell у мішленівських ресторанах
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0