Не секрет, що використання правильного ножа значно покращить процес приготування страв на домашній чи професійній кухні. А у цій статті ми розкажемо, чому варто купити японські ножі від Yaxell, яким чином вони спрощують роботу з продуктами та скорочують час на приготування їжі.
Ефективні техніки нарізки з японськими ножами
Ножі Yaxell – це не лише багатофункціональні інструменти, які спрощують приготування страв. Це ще й ножі, які допомагають опанувати мистецтво тонкої, точної нарізки, яка покращує смакові особливості продуктів, підкреслюючи текстуру та спрощуючи подачу страв.
Серед найефективніших технік нарізки варто відзначити наступні:
- Нікігірі: ця техніка полягає у необхідності тягнути ніж на себе одним, плавним рухом, що дозволяє сформувати тонкий, чистий різ без розриву волокон продуктів. Найкраще підходить для приготування сашимі з риби.
- Кацурамукі: техніка зрізання шкірки, яка полягає в обертанні овоча у руках довкола ножа, знімаючи з нього шкірку спіраллю. Для цього найчастіше використовують такі овочі, як дайкон, моркву або огірки.
- Согігірі: методика діагональної нарізки, коли ніж рухається під кутом до продукту. Це збільшує площу різу, забезпечуючи рівномірність приготування інгредієнтів. Підходить для нарізки овочів, м’яса та риби.
- Усугурі: нарізка надзвичайно тонкими слайсами чи скибочками, що дозволяє продуктам краще просочуватись маринадом або соусом, швидше готуватись. Найчастіше технікою усугурі ріжуть овочі на салати або для темпури.
- Какугурі: класична, універсальна техніка, яка полягає у нарізці продуктів кубиками. Дозволяє отримати рівні кубики для салатів, супів та тушкованих страв. Таким чином часто нарізають овочі, тофу та м’ясо.
Використання японських ножів Yaxell з різними техніками нарізки має свої переваги. Ніж Сантоку, Янагіба, Деба та інші моделі завдяки своїй екстремальній гостроті забезпечують точність нарізки, а тонке лезо допомагає вберегти продукти від деформування та пошкодження їх структури.
Швидка та точна нарізка для економії часу
Швидка та точна нарізка за допомогою японських ножів дозволяє підвищити зручність приготування страв, а також збільшити ефективність роботи кухаря на домашній або професійній кухні.
Чому японські ножі дозволяють різати швидше та тонше:
- Довше лишаються гострими завдяки використанню якісних видів сталі;
- Чинять мінімальний тиск на продукти, зменшуючи потрібний рівень зусиль;
- Знижують опір під час нарізання, ковзаючи крізь текстуру продуктів;
- Створюють ідеально тонку нарізку, універсальну для більшості страв;
- Мають правильний центр ваги для контрольованих рухів;
- Зменшують втому руки завдяки невеликій вазі.
Якщо ви правильно будете готувати продукти до нарізання, наприклад, охолоджувати їх для спрощення роботи та тримати поблизу, а також підтримуватимете гостроту ножів, регулярно їх заточуючи, то зможете помітити покращення роботи на кухні. Японські ножі Yaxell дозволяють на 30% зменшити час приготування страв, а також знизити ризик травмування руки кухаря, оскільки такі кухарські інструменти не потребують зусиль та тиску на них.
Оптимізація кулінарних процесів з ножами Yaxell
Оптимізація кулінарних процесів – шлях до прискорення роботи на кухні, підвищення рівня зручності праці з ножами, покращення нарізки та смакових особливостей страви. У цьому питанні не обійтись без ножів Yaxell, які зменшують втому, не травмують руку кухаря та не деформують текстуру продуктів.
Як японські ножі оптимізують кулінарні процеси на кухні:
- Поділ на універсальні та спеціалізовані ножі дозволяє обрати інструмент для щоденної роботи або для обробки конкретного типу продукту;
- Завдяки високому рівню гостроти леза, продукти не деформуються, не втрачають своєї форми під час нарізки, спрощуючи подачу та сервірування;
- Нарізка з японськими ножами дозволяє зменшити кількість відходів під час роботи з м’ясом та овочами;
- Зменшення кількості рухів дозволяє пришвидшити підготовку інгредієнтів для страв, а також знизити втому зап’ястя;
- Нарізка продуктів відбувається швидко та однорідно, що спрощує подальше приготування – тушкування, обсмаження, ферментацію тощо.
Оптимізувати кулінарні процеси на кухні допомагають не лише ножі, а й аксесуари. Наприклад, магнітна підставка для ножів Yaxell, яка допоможе зберігати ножі кухаря у найближчій доступності, а також уникати пошкодження леза через контакти з іншими металевими інструментами.