Оригінальні японські ножі від Yaxell – інструменти, за допомогою яких можна оптимізувати усі кухарські процеси на домашній або професійній кухні. А як саме це стало можливим, й завдяки чому – читайте далі у статті.
Швидкість нарізки для комерційних кухонь
Швидкість нарізки продуктів для кухонь у ресторанах та кафе має провідне значення. Адже від того, як швидко будуть оброблятись інгредієнти, залежить швидкість безпосередньо обслуговування клієнтів, й як результат – рейтинг самого закладу.
Оперативність нарізки продуктів за допомогою японських ножів Yaxell залежить від кількох факторів. Наприклад, від типу самого ножа, його конструкції, матеріалу, що використовується для леза, балансу та підбору правильної техніки нарізки тощо.
Швидкість нарізки японськими ножами досягається завдяки таким особливостям:
- Виняткова гострота леза, завдяки чому можна зменшити кількість зусиль, необхідних для нарізки продуктів.
- Оптимальний, невеликий кут заточування, який збільшує гостроту ножа та дозволяє легко розрізати продукти будь-якої текстури.
- Використання японських технік нарізки дозволяє користуватись ножем без його вдавлювання у продукт, зберігаючи текстуру, а також покращуючи смак.
- Підбір спеціалізованого ножа для конкретного типу продукту пришвидшить його обробку: для овочів краще обирати Накірі, для риби – Деба та Янагіба.
- Моделі ножів з односторонньою заточкою дозволяють здійснювати чистий, швидкий різ, докладаючи значно менших зусиль.
Для того, аби досягнути не лише швидкої, а й філігранної обробки продуктів, ми радимо використовувати ножі для нарізки Yaxell. Вони мають правильно збалансоване лезо, а також зручне руків’я, яке дозволяє руці кухаря не втомлюватись під час процесу обробки та нарізки продуктів, що збільшує можливості приготування більшої кількості страв.
Зниження фізичного навантаження на зап’ястя
Використання якісних, японських ножів на кухні дозволить не лише покращити смак готових страв та спростити нарізку інгредієнтів. Це також призведе до полегшення роботи кухаря, адже професійний ніж зменшує рівень навантаження на робочу руку, що пропорційно знижує втому під час роботи з продуктами.
Знизити навантаження на руку кухаря дозволяють такі особливості японських ножів Yaxell:
- Ножі з Японії мають більший рівень легкості, ніж європейські моделі, що допомагає зменшити навантаження на зап’ястя;
- Якісні та особливі матеріали для леза з руків’ям забезпечують унікальну конструкцію ножа, яку легше та простіше тримати у руці;
- Правильний баланс ножа допомагає легше утримувати його в оптимальному положенні, не витрачаючи для цього багато зусиль;
- Збалансованість леза та руків’я допомагає тримати руку у природному положенні, знімаючи біль та втому;
- Підвищена гострота леза дозволяє зменшити рівень зусиль, необхідних для нарізки та чищення продуктів.
Крім того, загальна ергономічність форми леза та руків’я допомагає спростити роботу з японськими ножами. Це дозволить збільшити результативність роботи кухаря, адже він зможе опрацьовувати більшу кількість продуктів за однаковий проміжок часу, не відчуваючи при цьому втоми.
Ефективність при великих обсягах підготовки
Японські ножі Yaxell можуть бути значно ефективнішими за великих обсягів роботи з продуктами, аніж класичні європейські моделі. Вироблені в Японії моделі ножів мають вузьку спеціалізацію, тобто підходять для обробки конкретних типів продуктів. Вони мають особливі форми та матеріали, за допомогою яких дозволяють швидко нарізати рибу, очистити її від шкірки, випатрати, нашинкувати зелень або овочі.
Використання правильного японського ножа для конкретного завдання допоможе не лише зменшити рівень втоми кухаря, як ми говорили вище, а й підвищити результативність його роботи. Наприклад, європейські ножі, які створені для універсальних робіт на кухні, можуть сповільнювати очищення морепродуктів або риби, тоді як Деба та Янагіба пришвидшать підготовку інгредієнтів для відповідних страв.
Збільшити ефективність використання японських інструментів допомагає й висока точність роботи з ними. Зменшення кількості необхідних зусиль та рухів, потрібних для тонкої, філігранної нарізки, дозволить готувати більше за той самий обсяг часу.
Радимо не забувати й про необхідність використання такого інструменту, як мусат для заточування ножів. Постійне, щоденне використання японських ножів на кухні призводить до поступового зменшення рівня гостроти ріжучої кромки, яку варто оновлювати мусатами, доводити та шліфувати для безпечного та швидкого різу.