Японське ставлення до їжі кардинально вирізняється від європейського. Для азійців їжа – не стільки про насичення шлунку, скільки про візуальну привабливість та користь. А сьогодні ми розповімо, чому варто набір ножів купити від японських майстрів, аби підвищити естетичність подачі страв вдома чи у ресторанах.
Естетика досконалості: Yaxell та мистецтво красивої подачі страв
В японській культурі велике значення відіграє не лише використання правильного ножа для нарізки, а й безпосередньо гармонійність подачі шматочків. З точки зору японських майстрів, це впливає не лише на візуальну естетику страви, а й на її смак. Японські ножі при цьому безпосередньо чинять вплив на мистецтво подачі, оскільки забезпечують елегантну, тонку та рівну нарізку.
Японські ножі Yaxell чинять наступний вплив на красу подачі страв:
- Завдяки гостроті леза японських ножів можна отримати рівні, однакові, ідеальні шматочки будь-якого інгредієнта.
- Нарізка продуктів за допомогою японських ножів впливає на посилення натурального, природного смаку страви, адже такі інструменти не псують волокна та текстуру.
- Вузьке призначення японських ножів впливає на якість, швидкість, легкість нарізки та обробки м’яса, риби і морепродуктів.
- Завдяки японським технікам нарізки, наприклад, сенгірі або кацурамукі, можна не лише покращити смак страви, а й зробити подачу візуально привабливішою.
А тому японський ніж з дерев’яним руків’ям буде доречним на будь-якій кухні – як домашній, так і професійній. Найчастіше ножами з Японії послуговуються саме у ресторанах високої кухні, де особливе значення має не тільки процес приготування та правильної нарізки, а й естетика подачі страви.
Бездоганний стиль: як ножі Yaxell підкреслюють вишуканість сервірування
Використання японських ножів на кухні вже давно стало синонімом професійності та вишуканості подачі будь-якої страви. Завдяки гострим лезам можна сформувати тонкі, рівномірні зрізи, наприклад, риб’ячого філе для сашимі, подрібнити овочі рівними кубиками, або ж нарізати м’ясо симетрично. Це робить подачу будь-якої, навіть найпростішої страви значно привабливішою.
Японська естетика сервірування та подачі страв наслідує принцип «ма», тобто рівноваги з використанням вільного простору. А тому на столі ви не побачите надмірну кількість продуктів: найчастіше їх подають окремо у спеціальних тарілках.
Ножі від Yaxell допомагають нарізати продукти для страв так, аби вони виглядали естетично на тарілці, а не розміщувались хаотично, створюючи колірний або смаковий дисонанс. А також присутність на столі під час сервірування японських ножів допоможе насолоджуватись кожним шматочком страви, відрізаючи його швидко та без зайвих зусиль.
Під час сервірування столу прибираються усі зайві елементи: якщо у європейських традиціях заведено додавати декор для більшої естетичності процесу споживання страв, то в Японії навпаки – від зовнішнього вигляду страви, філігранної нарізки не повинні відволікати зайві речі.
Yaxell та створення унікальної атмосфери за столом: вплив на естетику
Бренд Yaxell пропонує вишукані та елегантні ножі, які допомагають не лише покращити рівень кулінарної майстерності кухаря, а й зробити презентацію та подачу страви, сервірування стола справжнім мистецтвом.
Японська естетика подачі страв базується на наступних засадах:
- Кожна страва повинна виглядати просто, оскільки в Японії цінують мінімалізм, а тому подають їжу без зайвого декору;
- Для гармонійності кольорових та смакових поєднань використовують відповідну сезонну їжу – овочі та фрукти;
- Інгредієнти подаються на тарілках з дотриманням принципу «вільного простору», що підвищує витонченість страви;
- Гармонія текстур інгредієнтів (наприклад, розміщення хрумких шматочків біля хрумких) допомагає «збалансувати» візуально страву;
- Тонка нарізка японськими ножами, а також розміщення вже готових шматочків на тарілці певним чином впливає на підвищення привабливості страви.
Хочете купити ніж із дамаської сталі в Україні? Тоді обирайте його у нашому асортименті якісних кухарських інструментів, що мають не лише естетичний зовнішній вигляд, а й довговічні у своєму використанні!