Ідеальний ніж для крафтового хліба

Японські інструменти підходять для обробки будь-яких інгредієнтів та приготування широкого спектра страв не лише азійської кухні. Наприклад, особливої уваги заслуговує ніж для нарізки хліба, який має свої особливості та переваги.

Навіщо потрібний спеціалізований ніж для хліба?

Ніж для хліба – професійний інструмент, який підходить для нарізки продуктів середнього розміру з м’якою серединою (хліба, дині, пирогів тощо). У такого ножа відсутня рівна ріжуча кромка: він має серейторне, хвилясте лезо, в якому й криються особливості цього інструменту. Завдяки серейторному лезу хліб та м’які продукти можна нарізати без особливої шкоди для їх скоринки та внутрішньої структури.

Такий інструмент також не має гострого кінчика, адже у ньому просто нема потреби. А ще ножі для хліба мають великий, порівняно до інших інструментів, розмір: найчастіше вони мають найдовше серед усіх японських ножів лезо.

Нарізка виробів з борошна за допомогою такого ножа допомагає уникнути зайвих крихт, а також сплющування, як це буває зі звичайними ножами. Серейторне лезо рівномірно розрізає хрумку скорину та легко порається з м’яким внутрішнім наповненням, допомагаючи сформувати рівні шматочки.

Японський ніж Yaxell для нарізки хліба з хрусткою скоринкою

Серед асортименту ножів Yaxell представлено чимало варіантів ножів, які здатні нарізати хліб з м’якою чи хрусткою скоринкою, не пошкоджуючи при цьому його структуру й не лишаючи по собі зайві крихти.

У нас ви зможете купити японські ножі для нарізки хліба наступних серій:

  1. ZEN: лезо ножа виготовлене з VG10, що має 37 шарів сталі та твердість у 61 одиницю, кут заточування у 15 градусів та руків’я з класичної канви мікарта.
  2. SUPER GOU: основа ножа – порошкова сталь SG2 з високою міцністю (63 одиниці), що має 161 шар дамаської сталі, кут заточування у 15 градусів та руків’я з канви мікарта у стилі червоного дерева.
  3. TAISHI: містить три шари сталі VG10 та візерунок, що має назву «катана», 61 одиницю твердості за шкалою Роквелла та екологічне руків’я з букової деревини.
  4. RAN: класика, виконана із 69 шарів сталі VG10, що має рівень твердості у 61 одиницю, а також кут заточування 15 градусів та руків’я з канви мікарта (льону, просоченого смолою).
  5. KETU: в основі кухарського інструменту – тришарова сталь SG2, яка має високий рівень твердості, а також кут заточування у 12 градусів, а ще – руків’я з деревини пакка.

А якщо ви не маєте впевненості у тому, який саме кухарський ніж для хліба вам потрібен – зверніться до наших спеціалістів. Ми радо підберемо оптимальний для вас за матеріалами, бюджетом та дизайном варіант, який підходить і для домашньої, і для професійної кухні.

Догляд за хлібними ножами

Особливості догляду за хлібними ножами ідентичні рекомендаціям, які стосуються дбайливого  очищення, використання та зберігання японських інструментів.

Зверніть увагу на наступні рекомендації щодо догляду за ножами для хліба:

  • Не нарізайте за допомогою цього інструмента гарячу випічку, адже це нашкодить ножу або випічці;
  • Ніж для хліба не варто використовувати на сирних продуктах, особливо – на плавленому сирі, адже потім його важко буде очистити;
  • Регулярно очищайте інструмент після кожного використання, адже на хвилястому лезі накопичується більше залишків продуктів;
  • Не забувайте промивати ножі відразу після використання, позбавляючи від хлібних крихт та скоринок інших продуктів;
  • Мийте ніж з використанням м’яких очищуючих засобів, уникаючи агресивної хімії, яка може пошкодити лезо;
  • Зберігайте ніж подалі від інших інструментів – в ідеалі на магнітній підставці або в окремому футлярі;
  • Довіряйте заточку такого леза та його правку виключно професіоналам, аби не пошкодити матеріал.

А ми також пропонуємо якісні чохли для ножів, які допоможуть зберігати ваші кухарські інструменти після приготування страв та процесу очищення!

Ідеальний ніж для крафтового хліба
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0