Японські ножі – професійний кухарський інструмент, який забезпечує швидку, а головне – безпечну роботу на кухні з усіма типами продуктів. А у цій статті ми розповімо, які з ножів бренду Yaxell мають підвищений рівень безпечності, а також як користуватись ними, аби уникнути травм.
Ножі Yaxell – безпека та комфорт на вашій кухні
Головна особливість японських ножів – це акцент на високій якості матеріалів. Саме від цього більшою мірою залежить безпека використання інструментів, адже чим вища їх якість – тим простіше, а головне – зручніше буде з ними працювати.
Ножі Yaxell мають високий рівень безпечності використання:
- Вага леза і руків’я оптимально збалансовані, завдяки чому зменшується втомлюваність рук кухаря та покращується володіння інструментом;
- Високоякісні леза з надійних матеріалів допомагають легше розрізати продукти без зайвого зусилля або натискання, зменшуючи ризик ковзання та порізів;
- Матеріали преміумкласу для руків’я гарантують відсутність ковзання у вологих долонях та забезпечують надійний хват;
- Руків’я розроблені таким чином й мають таку форму, аби зручно лежати у руці, зменшуючи ризик випадіння інструменту під час роботи;
- Текстурована поверхня більшості ножів бренду допомагає уникнути прилипання продуктів, що зменшує контакт рук з гострим покриттям.
Стосується це усіх варіантів кухарських інструментів, запропонованих нашим брендом. Не тільки Сантоку чи Янагіба будуть вирізнятись високим рівнем безпеки роботи з ними, а й ніж для стейків для роботи з м’ясом, шеф та навіть невеликий овочевий для чищення, нарізання та карвінгу.
Японські ножі Yaxell для тих, хто цінує безпеку
Безпека під час роботи на кухні з японськими ножами забезпечується не лише правильністю їх утримування чи швидкістю нарізання продуктів. Вона залежить й від використання якісних матеріалів, ергономіки руків’я та інших супутніх характеристик, які роблять ножі з Японії значно безпечнішими за їх конкурентів.
Серед найбезпечніших серій японських ножів від Yaxell відзначимо наступні:
- Zen: працювати з ножами цієї серії зручно і просто, адже вони мають текстуроване лезо, яке запобігає прилипанню до нього продуктів, що зменшує необхідність контакту пальців з ним.
- Ran: головна особливість цієї серії – не лише якісні матеріали для леза, а й руків’я з канви мікарта, що має високу стійкість до тепла і вологи, спрощуючи роботу з ножем.
- Gou: преміальна серія, яка визначається надзвичайною гостротою, що спрощує нарізання продуктів та підвищує якість приготування.
- Super Gou: попри екстремальний рівень гостроти, ножі серії мають високу ергономічність, що спрощує їх утримування у руці.
- Hana: вирізняється руків’ям з деревини бука, а також восьмикутною формою, ідеальним балансом, завдяки чому ножі серії забезпечують високу керованість ними.
Ви також можете сміливо купити японські ножі Yaxell, представлені виробами з інших серій. Адже ми пропонуємо кухарські інструменти преміальної якості, які забезпечать не лише швидку нарізку та подрібнення будь-яких, навіть найтвердіших продуктів, а й подбають про те, аби мінімізувати контакт пальців кухаря з гострим лезом.
Правила безпеки під час роботи з ножами: як уникнути травм
Кухонний ніж – незамінний інструмент на кухні, без якого не обійтись у процесі приготування страв. Але важливо не лише мати під рукою професійний японський ніж, а й дотримуватись правил безпеки, аби уникнути травмування.
Зверніть увагу на наступні правила безпечної роботи з ножами:
- Використовуйте ножі виключно за призначенням – не рубайте ними кістки, якщо вони для цього не створені;
- Тримайте пальці у положенні «кігтя», зігнутими й без контакту з лезом, аби уникнути порізів та травмування;
- Нарізайте продукти тільки на стабільних та зручних поверхнях, завжди використовуйте спеціальні дощечки;
- Контролюйте напрямок руху ножа під час нарізання – рухайте ним від себе, а не навпаки, щоб не зачепити пальці;
- Не зберігайте ножі у шухлядах без додаткового захисту – це допоможе уникнути випадкових порізів та пошкодження леза.
Підвищити безпечність японських ножів на кухні допоможуть й футляри для ножів Yaxell. Безпека – це не лише про використання безпосередньо ножа, а про його правильне зберігання. Завдяки футлярам та чохлам, представленим у нашому асортименті, інструменти не лише не будуть пошкоджуватись одне об одний, а й не поріжуть пальці кухарю, який намагатиметься знайти їх у шухлядці.