Японські ножі Yaxell для роботи з екзотичними інгредієнтами

Популяризація японських ножів як інструментів для аматорів та професійних кухарів призвела до того, що з їх допомогою стали активно готувати страви будь-яких кухонь. Наприклад, до складу яких входять екзотичні інгредієнти та фрукти, про які ми поговоримо детальніше у цій статті.

Нарізання тропічних фруктів з Накірі

Японські ножі – оптимальні кухарські інструменти, які підходять для роботи з ніжними та волокнистими екзотичними фруктами. Завдяки правильній формі, геометрії та гострому лезу, вони здатні впоратись як з невеликими та м’якими, так і з більшими та твердішими тропічними фруктами, не псуючи їх текстуру.

Найчастіше для нарізки тропічних фруктів та овочів використовують ніж Накірі. Він має пряме лезо, а тому оптимально підходить для фруктів, що мають м’яку текстуру та тонку шкірку, адже допомагає не втратити їх соковитість під час нарізки.

Ніж із дамаської сталі Накірі часто використовується для нарізки фруктів, адже:

  • Пряме лезо ножа дозволяє здійснювати рівний, чіткий, вертикальний різ, не розчавлюючи при цьому фрукти;
  • Такий ніж оптимально підходить для формування геометричної або квіткової декоративної фруктової нарізки;
  • Тонкий профіль Накірі дозволяє легко знімати шкірку з фруктів (наприклад, пітаї або карамболь), не пошкоджуючи при цьому їх м’якуш та не зрізаючи більше ніж треба.

Не лише Накірі може використовуватись для обробки тропічних фруктів, а й інші варіанти ножів. Наприклад, Сантоку та шеф-ніж, а також овочевий, який має невелике лезо, що оптимально підходить для вирізання кісточок або зняття шкірки.

Обираючи кухарський інструмент для нарізки тропічних фруктів, звертайте увагу не лише на його особливості та форми, а й матеріали. Краще, аби це був ніж з дамаської сталі, який здатний витримати кислоту у складі деяких фруктів та не пошкодитись при цьому.

Обробка морепродуктів: як досягти ідеальних філе

Японський ніж слайсер та інші варіанти ножів з Японії найперше були створені для філірування риби та обробки морепродуктів. Це та сфера кулінарії, в якій інструменти з Азії не мають конкурентів, адже завдяки якісним матеріалам, високому рівню гостроти та легкості управління рукою вони допомагають оперативно очищувати та нарізати морепродукти з рибою.

Особливості обробки морепродуктів та риби з японськими ножами:

  1. Гострота японських інструментів допомагає нарізати інгредієнти без пиляння, одним чітким рухом.
  2. Для спрощення обробки риби та морепродуктів потрібно тримати ніж під кутом у 15-20 градусів.
  3. Гладеньке лезо та гостре заточування – гарантія цілісності волокон риби та молюсків після нарізки.
  4. Для того, аби не пошкодити текстуру ніжних молюсків, наприклад, кальмара або восьминога, їх краще нарізати виключно японськими, гострими ножами.

Найчастіше для роботи з рибою використовують три основних японських ножі – Сантоку, Янагіба та Деба. Янагіба завдяки своєму довгому лезу та ідеальному балансу біля краєчків, односторонній заточці оптимально підходить для філеювання. Сантоку – ніж-універсал, який може впоратись з молюсками, що мають м’яку текстуру. А Деба – достатньо важкий топорик, який може розрубувати риб’ячі кістки, відділяти голови та плавці.

Переваги Сантоку для кімчі та місо

Ніж Сантоку – універсальний інструмент на домашній та професійній кухні. Це трьохфункціональний ніж, який використовується практично для будь-яких робіт та інгредієнтів – м’яса, риби, морепродуктів та навіть овочів. Його можна використовувати як під час нарізки сирих продуктів, так і для приготування ферментованих та густих страв, таких як кімчі та місо-суп.

Чому краще використовувати ніж Сантоку для приготування кімчі та місо:

  • Має коротше та легше лезо, ніж у шеф-ножа, завдяки чому ним буде зручніше користуватись і ніж не буде втомлювати руку кухаря;
  • Широке лезо дозволить зі зручністю переносити нарізані овочі до каструлі, що пришвидшить процес приготування;
  • Оскільки лезо Сантоку має легке викривлення, ним зручно нарізати як великі шматки капусти для кімчі, так і тофу з вакаме для приготування місо-супу;
  • Ніж формує рівний зріз, не зминаючи текстуру продуктів, завдяки чому покращує процес вбирання маринаду капустою;
  • Легкість роботи з японським ножем Сантоку дозволяє рівномірно нарізати овочі, завдяки чому покращується процес їх ферментації.

Радимо не забувати, що кухарські інструменти з Японії потрібно не тільки вчасно заточувати, а й правильно зберігати. Для цього вам знадобляться футляри для ножів, представлені у нашому асортименті. Ми пропонуємо широкий вибір аксесуарів, які допоможуть вберегти леза від пошкоджень та затуплювання!

Японські ножі Yaxell для роботи з екзотичними інгредієнтами
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0