Японські ножі Yaxell для роботи з екзотичними фруктами

Оригінальні японські ножі використовуються не лише для роботи з овочами та морепродуктами. Вони оптимально підходять там, де необхідна точна, тонка й декоративна нарізка. Наприклад, за потреби сервірувати стіл екзотичними фруктами з унікальною подачею.

Нарізка манго та папаї з ножами Yaxell: точність і легкість

Серед екзотичних фруктів, які мають найбільший попит у кулінарії, варто відзначити манго та папаю. Вони мають свої особливості, на які варто звернути увагу, обираючи японських ніж для роботи з ними, аби отримати тонкі слайси без пошкодження структури продукту.

Розглянемо особливості та техніку нарізки манго та папаї японськими ножами:

  1. Манго: його особливість полягає у слизькій шкірці, щільній м’якоті та великій кісточці усередині. Важливо під час нарізки уникнути вичавлювання соку та роздавлювання м’якоті. Тому найкраще використовувати ніж для чищення фруктів та овочів або Сантоку. Нарізати манго радимо наступним чином: половинки розрізаються вздовж кістки без тиску, тоді як м’якоть розділяється на «сітку» до шкірки. Половинки вивертаються назовні й відсікаються ножем кубики.
  2. Папая: містить м’яку та пружну м’якоть, яку легко деформувати. А тому підбір неправильного ножа може призвести до роздавлювання продукту, роблячи нарізку неакуратною. Найкраще користуватись для цього ножем Накірі. З його допомогою папаю нарізають навпіл, очищуючи від насіння ложкою. А після цього ділять на окремі скибочки або кубики.

Використовувати японські ножі для роботи з папаєю та манго варто через їх переваги. Такі інструменти допомагають не розривати тендітні волокна фруктів, не розмазувати сік вздовж обробної дошки, а також зберегти форму кубиків або слайсів після нарізання.

Робота з плодами дуріана: як Yaxell справляється з твердими оболонками

Дуріан – фрукт, котрий має тверду, шипувату оболонку, яка потребує докладання певних зусиль для її відкриття. Внутрішня частину фрукта – це м’якоть кремоподібного типу, яку легко травмувати неправильним інструментом або технікою нарізки.

Для роботи з дуріаном краще використовувати такі ножі від Yaxell:

  • Деба: масивний односторонній ніж, який підходить для роботи з твердими компонентами – дрібними кістками, панцирями та шкірками фруктів;
  • Китайський шеф-ніж: моделі, виготовлені брендом Yaxell, мають якісні матеріали та правильну вагу, завдяки чому витримують рубання твердих оболонок дуріана.

Для нарізки дуріана варто користуватись так званою технікою зворотного тиску. Оскільки плід має помітні «шви», помістіть у них лезо ножа, а потім обережно вбивайте його всередину, поки шкірка не почне відділятись від м’якоті. Вбивати варто до моменту, поки плід не розкриється природно за лініями швів.

Використання японського ножа Деба для обробки дуріана має свої переваги. З таким інструментом легко контролювати силу та рівень тиску, завдяки чому м’якоть лишиться неушкодженою. Точність проникнення забезпечується легкою керованістю ножа, що дає змогу вбивати його точнісінько у шви плода. А міцна та якісна, продумана до дрібниць геометрія ножа дозволяє витримати високе бічне навантаження під час роботи зі шкуринкою.

Використання ножів Yaxell для декоративної нарізки екзотичних фруктів

У професійній кухні та гастрономії мистецтво карвінгу та естетика подачі є ключовим фактором. Від точності, чистоти та якості нарізки залежить не лише зовнішній вигляд страви, а й смакові відчуття від неушкодженої текстури продуктів.

Для декоративної роботи з екзотичними фруктами найчастіше послуговуються такими ножами Yaxell, як овочевий та Накірі. Овочевий за рахунок своїх невеликих габаритів підходить для точних, коротких рухів та надрізів. А Накірі використовується для ідеальних зрізів паралельно до волокон фруктів.

Популярні техніки декоративної нарізки екзотичних фруктів з ножами Yaxell:

  1. Карпачо: під час цієї техніки нарізаються слайси з товщиною менш як 1 мм, а також без характерних «завитків».
  2. Фруктове віяло: для віяла фрукти, наприклад, манго та ананас, розсікаються навпіл в основі, не дорізаючи до краю, й відкриваються, мов книга.
  3. Геометрична нарізка: кубики, ромби, квіти з ківі чи драгон-фрукту – цього легко досягнути за ідеального контролю японського ножа.

Підводячи підсумки, зазначимо, що японські ножі – незамінні під час роботи з екзотичними фруктами. А все завдяки точності різу, високому рівню гостроти та правильній ергономіці. Вони чудово пораються з м’якими та волокнистими фруктами, забезпечують естетичну нарізку без втрати смаку та соку.

А у нашому магазині ви зможете купити підставку для ножів, використовуючи її для професійного та безпечного зберігання своїх інструментів!

Японські ножі Yaxell для роботи з екзотичними фруктами
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0