Як зберегти гостроту ножів за допомогою інструментів Yaxell

Варто не тільки придбати якісний японський ніж для своєї кухні та приготування страв, а й дбати за ним так, аби зберігати його гостроту. А сьогодні ми розповімо усе про догляд, заточку й чому варто купити чохли для ножів.

Вибір точильних каменів для японських ножів Yaxell

Заточка ножів – важливий процес, який допоможе уникнути травмування, зношування матеріалу леза й підтримувати легкість експлуатації кухарського інструменту.

Для цього варто правильно підібрати точила для ножів Yaxell у вигляді японських водних каменів:

  • Матеріал має значення: вони можуть бути створені з натуральних або синтетичних каменів, які мають різні вимоги до догляду за ними;
  • Обирати рівень зернистості варто залежно від потреб: грубе, дрібне зерня має менше цифрове значення й підходить для видалення пошкоджень на лезі, а з більшим цифровим значенням – для доведення та шліфування;
  • Від розміру каменю буде залежати зручність його використання: якщо мова йде про набір японських ножів з чималими лезами – краще обирати відповідні за габаритами точильні інструменти.

Звертаємо вашу увагу й на те, що точильні камені, представлені у нашому асортименті, мають спеціальні підставки, які спрощують користування й роблять процес заточування безпечним, адже дають змогу уникнути ковзання каменю поверхнею стола.

Як правильно використовувати мусати для заточування?

Мусат являє собою невеликий стрижень з ручкою, який використовується для заточки та правки леза. Використовують його для повернення гостроти у випадку її часткової втрати. Часто мусати мають круглі або овальні форми стрижня, а також різні матеріали – від неіржавіючої сталі до кераміки.

Технологія використання мусатів:

  • Візьміть ніж у ведучу руку;
  • Відхиліть мусат вліво, впираючи кінчик у стільницю;
  • Тримайте ніж ріжучою кромкою до низу під кутом 12-15 градусів;
  • Від основи мусату п’яткою ножа проведіть усією кромкою до кінчика стрижня;
  • Не зачіпайте лезом стільницю стола, адже тоді заточка не збережеться;
  • Відхиліть мусат вправо й правте ніж, повернувши його іншим боком леза.

Кількість «циклів» заточування буде залежати від рівня затупленості леза, а також матеріалу мусата.  Наприклад, для повернення гостроти за допомогою керамічного інструменту потрібно від трьох до шести циклів, якщо ніж втратив попередню гостроту, але ще не зовсім припинив різати.

Поради щодо регулярного догляду за лезами японських ножів

Щоб зберегти не лише гостроту ножа, а й вберегти його від корозії варто подбати про правильний, регулярний догляд одразу після використання.

Зверніть увагу на наступні поради щодо догляду за ножами:

  1. Ніколи не мийте японські ножі за допомогою посудомийки – вони підходять лише для ручного миття з м’якими губками.
  2. Не використовуйте для миття абразивні засоби або металеві щітки, які можуть залишати подряпини на ножі.
  3. Намагайтесь направляти потоки води вниз вздовж леза, так, аби вони не потрапляли на руків’я, особливо, якщо воно виконане з дерева.
  4. Не зберігайте ніж мокрим – завжди витирайте його одразу після миття паперовими рушниками.
  5. Використовуйте спеціальні магніти або підставки для ножів для зберігання, що допоможе уникнути пошкодження леза.

А нашим клієнтам ми пропонуємо не лише високоякісні, професійні кухарські інструменти Yaxell, а й усе необхідне для догляду та їх зберігання!

Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0