Виробництво японських ножів Yaxell – процес створення досконалості

Не секрет, що створення японського ножа – це справжнісіньке мистецтво, яке лишається незмінним вже протягом сотень років. А у цій статті ми розкриємо секрети виготовлення японського ножа Сантоку та інших видів інструментів від бренду Yaxell.

Традиційні техніки кування сталі в Японії

Найперше, що варто зазначити – навіть сьогодні ножові майстри Японії працюють вручну для створення нових ріжучих інструментів. Не йдеться про серійність, адже над одним лезом можуть працювати багато часу, аби зробити його ідеальним, тривким до зношування та твердим.

Для виробництва використовуються спеціальні молоти, які з великою силою вдаряють об поверхню сталі, витягуючи її до утворення правильної ножової форми. Під час удару змінюється й структура матеріалу: часточки сталі стискаються, утворюючи зв’язки між собою, що дозволяє створити надтверду структуру ножа.

Після формування леза заготівку шліфують на станку, який має назву «кайтен тоїсі», який допомагає видалити зайвий матеріал, створити ідеальну геометрію й сформувати потрібний рівень заточки.

Ножові майстри зазначають, що запорука якісного ножа – це правильна обробка на станку кайтен, де на 90% формуються його майбутні характеристики.

Як Yaxell поєднує традиції та сучасні технології?

Японський ножовий бренд Yaxell має діаметрально інший підхід до формування ножів, ніж європейські компанії. Для нас найважливіше – не лише функціональність, а й зручність інструмента для кухаря, саме тому компанія виробляє ножі з турботою про кожну модель.

Ножі Yaxell – це комбінація японських традицій та передових технологій:

  • Лише якісні матеріали – сучасні види вуглецевої та порошкової сталі для лез;
  • Продуманий баланс інструмента, який зменшує навантаження на руку майстра;
  • Вплив високих температур та охолодження на льоду формують твердість клинка;
  • Використання захисних обкладок зі сталі – десятки та сотні шарів матеріалу;
  • Високий рівень гігієнічності руків’я завдяки технології виробництва та матеріалу;
  • Баланс між міцністю, твердістю та гнучкістю леза для зручності роботи;
  • Професійна заточка майстрами вручну на шліфувальних каменях для точного різу.

А ми радимо не забувати про те, що високоякісні японські ножі потребують правильного догляду та уваги з боку кухаря. Ми рекомендуємо не тільки правильно їх мити, а й зберігати, використовуючи магнітну підставку для ножів, що допоможе уникнути пошкодження леза та ріжучої кромки.

Процес ручної роботи та контроль якості на кожному етапі

Для того, аби створювати якісні кухарські інструменти, Yaxell контролює кожен етап виробництва – від формування ескізу до кування, правки та заточки ножа.

Для того, аби клієнти бренду отримували лише надійні рішення для своїх потреб, майстри ножової справи створюють на початку тестовий екземпляр нового ножа. Він проходить усі необхідні випробування, які перевіряють його на міцність, стійкість до вологи та бруду, випробовують швидкість та легкість різу, збалансування та ергономіку. Й лише у випадку, якщо ніж буде ідеальним за всіма параметрами – запускається виробництво нової серії.

У нашому магазині ви зможете купити точилку для ножів, за допомогою якої підтримуватимете гостроту своїх японських клинків на високому рівні!

Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0