Оригінальні японські ножі являють собою високофункціональні кухарські інструменти, котрі використовуються не лише вдома, а й у ресторанному бізнесі. А сьогодні ми поговоримо про те, як вони впливають на швидкість приготування страв, а також на якість їх подачі та оформлення.
Оптимізація часу нарізання для банкетів
Японський кухонний ніж Yaxell має певний перелік особливостей, які роблять його незамінним інструментом для приготування страв на професійній кухні. Особливо, коли мова йде про підготовку до банкету, сервірування столів, де важливою є не лише швидкість підготовки страв та інгредієнтів, а й якість подачі.
Ножі з Японії якісно оптимізують час нарізання страв:
- Японські ножі виготовляються з високоякісної сталі. Завдяки цьому вона довше тримає екстремально гострий рівень заточування. Це допомагає кухарю швидко та без зайвих зусиль нарізати будь-які продукти, незалежно від рівня їх твердості.
- Ножі з Японії мають продуману ергономіку, завдяки чому ефективно зменшують рівень навантаження на руку кухаря. Це важливо під час швидкого та інтенсивного використання інструментів, особливо в умовах обмеженого часу на банкеті.
- Широкий асортимент японських ножів дозволяє підібрати правильний тип інструмента, який дасть змогу ефективно нарізати конкретний тип продукту – від овочів до м’яса та морепродуктів.
Завдяки цьому ножі від Yaxell будуть ефективними помічниками у ресторанах, під час приготування страв на свята, банкети, а також для фуршету. Високий рівень зручності та якісні матеріали роблять їх незамінними для професійного кухаря, який хоче уникнути швидкої втомлюваності.
Створення уніфікованих порцій з Yaxell: точність для естетики подачі
Не лише якість та зручність японського ножа має значення, а й його функціональні можливості. Під час банкету особливо важливою є швидка, рівномірна нарізка продуктів однаковими за товщиною та довжиною шматочками, а також естетичність подачі готових страв, наприклад, салатів або нарізок.
Ножі Yaxell забезпечують формування уніфікованих порцій та точність нарізки:
- Високий рівень тонкості леза дозволяє легко контролювати товщину кожного окремого шматочка, що особливо важливо для банкетів, де розміри та вагові особливості порцій мають бути однаковими.
- Однакова нарізка страв дозволяє підготувати продукти для їх рівномірного приготування, наприклад, у випадку, якщо скибочки м’яса або овочів були нарізані однаково, це допоможе уникнути підгорання або недоготування.
- Можливість формування чистих, легких та швидких різів допомагає сформувати естетично привабливу страву, адже японські ножі не травмують волокна та текстуру продуктів, уникаючи їх розривання.
- Завдяки високому рівню гостроти ножа з Японії, він не розчавлює продукти з м’якою шкіркою або текстурою, що особливо важливо під час обробки та подачі делікатних страв, наприклад, суші.
Варто також зазначити, що в японській кулінарній філософії важлива не лише професійна обробка конкретних продуктів. Кухар робить це з повагою до кожного шматочка, а тому особливу увагу акцентують не лише на приготуванні, а й на якості та привабливості подачі. Саме тому японські ножі – ідеальний вибір для естетичної та точної нарізки.
Як серія Ran Plus витримує інтенсивні навантаження
Бренд Yaxell пропонує широке різноманіття серій, які оптимально підходять для усіх кухарів – від аматорів до професіоналів. Однак серед найпопулярніших варто відзначити колекцію Ran Plus, яка легко витримує інтенсивні навантаження та потребу у щоденній обробці різноманітних продуктів.
Ножі серії Ran Plus мають свої особливості:
- В основі леза – якісна сталь VG10, котра допомагає підтримувати екстремально високий рівень гостроти ріжучої кромки;
- Ножі серії мають 69 шарів дамаської сталі, завдяки чому довше утримують заточування навіть за щоденного використання;
- Інструменти серії мають твердість за шкалою Роквелла у 61 одиницю, що дозволяє їм бути міцними та стійкими до пошкоджень;
- В асортименті колекції – широкий вибір ножів для роботи з овочами, фруктами, морепродуктами, рибою та м’ясом;
- Руків’я виконані із канви мікарта, завдяки чому за ножами легко доглядати, вони не всотують запахи кухні та вологу, мають підвищену стійкість до грибків та бактерій;
- Ергономічні руків’я дають змогу з легкістю утримувати ножі у долоні, при цьому не відчуваючи втоми.
Ми також радимо купити чохол для ножів, який допоможе зберігати їх після використання. З його допомогою можна уникнути пошкодження леза, а також затуплювання ножа, завдяки чому він буде лишатись гострим значно довше.