Японський ніж у вегетаріанській кухні

В широкому асортименті японських ножів представлені не лише ножі для виконання широкого спектру робіт, а й спеціальні, за допомогою яких можна нарізати овочі та фрукти. Сьогодні ми детальніше поговоримо про японські ножі, які активно використовуються для приготування веганських страв.

Основні ножі Yaxell для овочів

Бренд Yaxell пропонує чималу кількість ножів, за допомогою яких можна створювати страви не лише з м’ясними та рибними інгредієнтами, а й з водоростей, фруктів та овочів. Вони підійдуть як для формування веганського японського меню, так і європейського залежно від типу обраної страви.

Ми пропонуємо наступні японські ножі, які підходять для роботи з овочами та фруктами:

  1. Сантоку: багатоцільовий ніж, за допомогою якого можна виконувати безліч завдань на кухні – нарізати, подрібнювати та шинкувати усі типи продуктів включно з овочами.
  2. Накірі: спеціальний овочевий ніж, який має характерний прямокутний, тонкий контур, за допомогою якого можна нарізати овочі без перетворення їх на пюре.
  3. Овочевий: класичний ніж для овочів, який має мале, гостре лезо, доповнений тонким кінчиком, за допомогою якого можна очищувати фрукти від шкуринки.
  4. Шеф-ніж: ще один багатоцільовий, універсальний інструмент, який можна використовувати не тільки для м’яса та риби, а й для нарізання овочів та зелені.

Обираючи ножі, котрі знадобляться вам на домашній чи професійній кухні для приготування страв з овочів, зверніть увагу на особливості японських ножів. Якщо ви хочете не просто овочевий ніж з малим лезом для очищення та нарізки фруктів, а й з допомогою ножа нарізати інші продукти – гарним рішенням буде шеф або Сантоку.

Техніки нарізки японськими ножами

Важливо не лише підібрати якісний овочевий ніж, який впорається не тільки з м’якими томатами та твердими фруктами, а й правильно нарізати різноманітні продукти, аби не втратити їх природні смаки.

Ніж для чищення фруктів та овочів та інші інструменти варто використовувати згідно з наступними рекомендаціями:

  • Чим більшою є щільність овоча, тим тоншою має бути його нарізка, якщо іншого не вказано у рецепті страви;
  • Для формування салату згідно з його рецептом усі інгредієнти для зручності мають бути порізані однаково за відповідної можливості;
  • Овочі з гострим смаком можна подрібнювати чималими шматочками, аби досягти більшої гостроти;
  • Щоб гострий перець у страві відчувався менш пекучим, варто порізати його на маленькі шматочки;
  • Для зберігання природної текстури продукту виконуйте нарізку за волокнами.

А якщо ви не знаєте, який з ножів підібрати для власної кухні – зверніться до наших спеціалістів, які допоможуть у цьому питанні й підберуть варіант, що оптимально вам підійде!

Роль ножів Yaxell у збереженні смаку продуктів

Японські кулінарні майстри вірять у те, що правильно підібраний ніж здатен підкреслити та розкрити яскравість смаків продуктів. Для цього бренд Yaxell пропонує широкий асортимент кухарських інструментів, за допомогою яких ви зможете зберігати посмаки овочів та фруктів під час їх приготування.

Найперше зберігати смаки продуктів допомагають якісні матеріали леза — нержавіюча та дамаська сталь. Такі матеріали є доволі інертними, допомагають нарізати продукти, не псуючи їх оригінальні смаки.

Не забувайте й про те, аби промивати ножі щоразу після подрібнення конкретного інгредієнта. Це допоможе не переносити смак одного овоча на інший.

А ще рекомендуємо не забувати про техніки нарізки, які допоможуть отримувати яскравий смак не лише м’ясних, а й веганських страв, формуючи привабливі на вигляд та корисні для шлунку салати й не тільки.

А у нашому асортименті ви також зможете купити чохол для ножів, який допоможе не лише транспортувати ножі, а й зберігати їх, не травмуючи ані руків’я, ані лезо!

Японський ніж у вегетаріанській кухні
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0