Використання японських ножів Yaxell у конкурсній кулінарії

Ножі Yaxell – довершені вироби японських ножових майстрів. Сьогодні вони широко використовуються як на домашній, так і на професійній кухні у ресторанах. Але окрім цього японські ножі бренду активно беруть участь у конкурсній кулінарії, й сьогодні ми розповімо, чому.

Швидкість і точність нарізання для таймінгу

Японські ножі стали вкрай популярними серед шеф-кухарів, що беруть участь у різноманітних конкурсах. Наприклад, у Bocuse d’Or чи World Sushi Cup, де час приготування страв є ледь не найголовнішим фактором, за яким обирають переможця. А тому для того, аби перемогти, потрібно обирати кухарський шеф-ніж Yaxell або інші моделі від бренду, які допоможуть скоротити час приготування страв та філігранно точно нарізати інгредієнти.

Японські ножі Yaxell сприяють:

  • Оптимізації часу: ідеальна гострота леза дозволяє нарізати продукти в один рух, що допомагає скоротити час на обробку продуктів;
  • Рівномірності: точна та філігранна нарізка японськими ножами допомагає нарізати інгредієнти на шматочки однакової товщини, що особливо важливо для тушкування або бланшування;
  • Контролю: ножі з одностороннім заточуванням, наприклад, Янагіба, дозволяють точно спрямовувати робочий інструмент, даючи змогу тонко нарізати продукти, уникаючи пошкодження їх волокон.

Серед причин, чому ножі бренду Yaxell обирають провідні майстри на конкурси, варто відзначити високий рівень гостроти леза. Завдяки цьому можна з першого разу отримати правильно нарізаний шматочок м’яса або морепродуктів. Правильно підібраний баланс, а також легкість ножа дозволяють зменшити втому руки кухаря, що підвищує його шанси на перемогу. А також ножі бренду мають продуману форму леза та ергономіку руків’я, завдяки чому можуть виконувати філігранні техніки нарізки.

Створення складних гарнірів з ножами Yaxell

Складні гарніри на кулінарних конкурсах – це не лише про особливий смак та поєднання інгредієнтів. Це ще й про візуальну естетику та мистецтво нарізки, де не буде рівних японським кухарським інструментам.

Японські ножі дають змогу:

  • Формувати фігурну нарізку овочів, наприклад, за допомогою техніки кацурамукі, яка дає змогу зробити тонку стрічку з дайкона або огірків;
  • Вирізати квіткові або геометричні фігури без пошкодження текстури продуктів, що робить подачу елегантною;
  • Різати овочі (огірки, моркву, буряк та дайкон) тонкими слайсами та прозорими скибочками, що особливо важливо для формування рулетів та спрінг-ролів;
  • Обробляти делікатні продукти, наприклад, м’ясо гребінця, лосося або тунця, не пошкоджуючи при цьому їх волокна, що покращує смак страви.

Так звана висока гастрономія – краще місце, де можна розкрити особливості японських ножів, які допоможуть підвищити майстерність кожного з кухарів. Такі інструменти дадуть змогу продемонструвати своє вміння готувати, а також допоможуть в обробці продуктів будь-якого типу – від м’яса до риби та овочів.

Підготовка до конкурсів із серією Ran

Ножі серії Yaxell Ran є справжніми бестселерами серед японських кухарських інструментів, а тому їх часто обирають шеф-кухарі для різноманітних конкурсів. Популярність цієї серії виправдана, оскільки вона презентує ножі, що мають оптимальний баланс між якістю своїх матеріалів, естетичністю зовнішнього вигляду, а також доступною ціною.

Ножі Yaxell Ran мають такі особливості:

  • Лезо має 69 шарів дамаської сталі, завдяки чому довгий час лишається гострим й не потребує додаткового заточування;
  • Основа леза – сталь VG10, яка має достатній рівень твердості та в’язкості, аби уникнути пошкоджень та крихкості;
  • Ножі серії мають високу стійкість до корозії, завдяки чому оптимально підходять для роботи в умовах конкурсів;
  • Ріжуча кромка має підвищений рівень гостроти, завдяки чому зменшує кількість потрібних рухів для нарізки продуктів;
  • Лезо має 61 одиницю твердості за шкалою Роквелла, завдяки чому навіть в умовах необережного використання на конкурсі не зазнає пошкоджень;
  • Руків’я з канви мікарта зносостійкі, не бояться вологи або бруду, не всотують у себе запахи, завдяки чому за ними легко доглядати;
  • Оптимально підібраний матеріал для руків’я допомагає ножу просто й комфортно лежати у руці кухаря, уникаючи вислизання.

А також ножі серії Ran мають правильний баланс, що зменшує рівень втоми кухаря під час роботи з ними. Теплий, гладенький та приємний на дотик матеріал руків’я підвищить комфорт використання ножа навіть під час тривалого приготування страв.

А у нашому асортименті ви знайдете не лише ножі, а й точила для ножів. З їх допомогою ви зможете підтримувати оптимальний рівень гостроти після приготування страви, зменшуючи ризик пошкодження ножа та подовжуючи його життя!

Використання японських ножів Yaxell у конкурсній кулінарії
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0