Порівняння серій Yaxell для конкретних завдань: від приготування суші до барбекю

Бренд Yaxell пропонує широкий вибір ножів для будь-яких завдань – від приготування суші до барбекю. Плануєте японський ніж із дамаської сталі купити? Ознайомтесь з основними серіями, їхніми характеристиками та призначенням: це допоможе обрати модель, яка оптимально підійде для ваших кулінарних завдань.

Yaxell Super Gou vs. Yaxell Zen: вибір між максимальною твердістю та універсальністю для шеф-кухаря

Варто зазначити, що ножі з цих серій мають невелику кількість схожостей. Обидві лінійки виробляються у ножовій майстерні у місті Секі, в Японії, й створюються вручну, що допомагає інструментам досягати високого рівня гнучкості та твердості. Обидві серії використовують під час свого вироблення технології загартування вакуумом, які забезпечують високий рівень твердості за шкалою Роквелла.

Наведені серії охоплюють універсальні кухонні ножі з широким асортиментом – від шефа до Сантоку, овочевих та вузькоспеціалізованих. А також обидві лінійки пропонують ножі з дамаської сталі, що має не лише високий рівень естетичності, а й стійкості до пошкоджень.

Ножі з серій Super Gou та Zen мають наступні відмінності:

  1. Матеріал леза: ножі серії Super Gou створюються з порошкової сталі SG2, що має 161 шар матеріалу на лезі, а інструменти лінійки Zen створюються з японської сталі VG10 та мають 37 шарів матеріалу.
  2. Рівень твердості: інструменти серії Super Gou мають 63 HRC за шкалою Роквелла, тоді як ножі серії Zen – 61 HRC.
  3. Обробка клинка: ножі для суші Yaxell Super Gou мають дзеркальне полірування та візерунок на лезі, а серія Zen може похвалитись матовою обробкою та чіткою структурою дамаску.
  4. Руків’я: обидві серії використовують матеріал канву мікарта, однак Super Gou пропонує моделі у червоному кольорі з заклепками, а Zen – чорні й без заклепок.
  5. Ціновий сегмент: лінійка Zen за ціною належить до середнього сегменту, тоді як до Super Gou входять преміальні ножі.
  6. Аудиторія: ножі з серії Zen можна купувати для домашньої кухні й для ентузіастів, тоді як інструменти з лінійки Super Gou підходять професіональним шеф-кухарям, а також їх часто купують на подарунок для колег та коханим.

У підсумку можна зазначити, що ножі Super Gou розроблені для максимально точної роботи з різноманітними інгредієнтами, підходять для виконання складних кухарських завдань, тоді як ножі лінійки Zen являють собою практичні та зручні, підхожі для щоденного використання інструменти.

Yaxell Ketu vs. Yaxell Ran: оптимальні рішення для щоденної нарізки та спеціалізованих завдань

Для кухарських робіт варто розглянути й ножі з серій Ketu та Ran, які пропонують широкий асортимент інструментів на будь-який смак – від універсальних до вузькоспеціалізованих для роботи з конкретними інгредієнтами.

Японські ножі з серій Ketu та Ran мають такі відмінності:

  1. Кількість шарів: ножі з серії Ketu мають три шари дамаської сталі, тоді як серія Ran пропонує 69 шарів.
  2. Обробка клинка: інструменти з лінійки Ketu мають сатинову поверхню та сучасний зовнішній вигляд, а з лінійки Ran – традиційний дамаск з виразним візерунком.
  3. Руків’я: обидві серії використовують матеріал канву мікарта, однак ножі Ketu мають більш мінімалістичний дизайн, тоді як ножі Ran оздоблені додатковими заклепками.
  4. Баланс та ергономіка: лінійка Ketu пропонує легші ножі, котрі забезпечують зручність маневрування, а Ran – масивніші, які ліпше тримаються у руці.

Підсумовуючи, зазначимо, що лінійка Ran розроблена для кухарів, які понад усе цінують баланс між естетикою та професійною якістю. Такі ножі можна обирати як для домашньої кухні, так і для ресторану. А серія Ketu розроблена спеціально для виконання повсякденних, легких кухарських завдань, використання на домашній кухні аматорами.

Вибір набору Yaxell для професійного гриль-майстра

Для приготування м’яса та овочів на грилі необхідно підібрати правильні кухарські інструменти. Необхідними для цього будуть ножі для обвалювання RAN та KETU, шеф-ножі RAN, TAISHI та SUPER GOU, для нарізки HANA та ZEN, Сантоку RAN PLUS, SUPER GOU YPSILON та інші. Особливу увагу варто приділяти ножам, котрі допомагають працювати з м’ясом без пошкодження його волокон та текстури, аби не втратити смак продукту.

На що звернути увагу під час підбору ножів для гриль-майстра:

  1. Матеріал леза: найкращими варіантами для кухонних ножів вважаються сталі SG2 та VG10. Ці види високоякісної японської порошкової та багатошарової сталі відомі своєю винятковою твердістю, що дозволяє довго зберігати гостроту заточування навіть за регулярного використання.
  2. Захист від корозії: важливо, щоб ніж мав надійний захист від іржі та окислення. Ножі зі сталей SG2 та VG10 містять високий міст хрому, що забезпечує корозійну стійкість. Це робить їх оптимальним вибором для роботи з вологими продуктами, зокрема – м’ясом або овочами, рибою, а також для щоденного використання.
  3. Руків’я: для зручності та довговічності краще обирати ножі з руків’ям, виготовленим із мікарти або пакка-дерева. Обидва матеріали стійкі до вологи, температурних перепадів та механічних пошкоджень. А також вони не вбирають запахи та не деформуються з часом.
  4. Баланс: професійний ніж для гриля повинен мати ідеальний баланс, щоб не перевантажувати кисть кухаря та забезпечувати при цьому максимальний контроль за кожним рухом. Особливо актуально це під час порціонування стейків та шматків м’яса, де важливою є точність та акуратність різу.

Врахуйте також, що до набору можуть входити засоби для заточування. Такий варіант буде оптимальним рішенням, який допоможе підтримувати екстремальну гостроту та довершеність ріжучої кромки ножів, спрощуючи роботу з м’ясом.

Порівняння серій Yaxell для конкретних завдань: від приготування суші до барбекю
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0