Важко знайти кухарський інструмент, який був би настільки затребуваним, як японський ніж з дамаської сталі. Функціональність, якість, візуальна привабливість та простота роботи з ним робить його актуальним не лише серед домашніх кухарів, а й професійних майстрів по всьому світу.
Чому японські ножі – вибір професіоналів?
Ножі японського бренду Yaxell – кухарські інструменти, які створені з увагою до найменших деталей. Усе від клинка до руків’я виготовляється вручну ножовими майстрами, виплавляється у печах, охолоджується льодом як і багато років тому під час розробки мечів та катан.
А тому кухарські ножі бренду лишаються актуальними й сьогодні, оскільки поєднують у собі японське ножове мистецтво, якому вже тисячі років, а також сучасні традиції. Завдяки цьому формуються нові колекції інструментів, в які входять вироби з тривкої сталі, яка здатна витримати чималі навантаження та потішити зменшеною необхідністю у заточці, аніж у випадку використання звичних європейських ножів.
Моделі японських ножів, якими користуються відомі кухарі
Японські ножі являють собою затребувані інструменти, які стали актуальними не лише на території власне країни самураїв, а й далеко за її межами. А все завдяки унікальному візуальному стилю, який комбінується з виключними, особливими характеристиками.
Серед найпопулярніших японських ножів, якими послуговуються відомі кухарі, варто відзначити наступні:
- Ніж Сантоку RAN Yaxell: універсальний інструмент, виготовлений з дамаської сталі, котрий має пазухи на лезі, які запобігають прилипанню продуктів.
- Ніж Кірітсуке SUPER GOU YPSILON Yaxell: створений для тонкої нарізки, має тонке, масивне лезо з гострим кінчиком для шинкування та порційної нарізки.
- Японський шеф-ніж SUPER GOU Yaxell: універсальний інструмент для шефа, котрий слугує під час роботи з широким спектром продуктів.
- Ніж Янагіба KANEYOSHI Yaxell: односторонній слайсер, котрий потрібен для приготування суші, має довге, гостре лезо й дерев’яне руків’я.
- Ніж для нарізки TAISHI Yaxell: класичний слайсер з неіржавіючої сталі та деревини чорного бука, а також з оригінальним візерунком на лезі.
Звісно, й інші кухарські інструменти від бренду мають високий попит серед ножових майстрів з усього світу. Ножами для очищення овочів, а також спеціальними моделями для рубки продуктів користуються всюди – від Японії до Франції й навіть США.
Відгуки знаменитих шефів про японські ножі
Продукція бренду сьогодні успішно продається у більш ніж тридцяти країнах світу, де використовується не тільки на домашній, а й професійній кухні справжніми майстрами своєї справи.
Наприклад, японський шеф-кухар Тадаші Йошида використовує набори ножів Yaxell для приготування автентичних, азійських страв та суші. Масато Івайа віддає перевагу ножам бренду у своєму авторському ресторані, створюючи з їх допомогою страви з риби та морепродуктів.
Користуються ножами бренду і європейські кухарі, наприклад, Крістофер Мюллер, Ерік Фрешон, Жером Мамет, Арно Поет, Дідьє Гелена та інші, котрі використовують інструменти і для роботи на кухні, і під час кухарських змагань.
Потребуєте допомогти з підбору якісного ножа для вашої кухні? Тоді звертайтесь до наших спеціалістів, які готові відповісти на усі ваші запитання!