Створення авторських страв шеф-кухарів з ножами Yaxell

Ножі Yaxell являють собою функціональні та професійні кухарські інструменти, за допомогою яких можна створювати страви високої кухні. А у цій статті ми розкажемо, як японські ножі допомагають формувати авторські страви та чому їх обирають провідні шеф-кухарі з усіх країн світу.

Індивідуалізація нарізання для унікальних страв

Японські кухарські ножі – інструменти, якими широко послуговуються не лише шеф-кухарі в Азії, а й далеко за її межами. Адже з їх допомогою можна створити по-справжньому авторську страву не тільки через унікальні можливості нарізки, а й подачі. Саме за допомогою ножів з Японії можна розробити авторський стиль декорування традиційних або оригінальних страв.

Японські ножі допомагають індивідуалізувати нарізання продуктів для авторських страв:

  1. Японські ножі мають широкий асортимент моделей, які вирізняються своїми габаритами та формами. Завдяки цьому вони оптимально підходять для нарізки, шинкування, патрання, карвінгу тощо.
  2. Завдяки якісному ножу та його комбінуванню з майстерністю кухаря, можна досягти тонкої та точної нарізки страв, надаючи звичним продуктам унікальної форми, які важко реалізувати звичайними інструментами.
  3. Надзвичайний рівень гостроти ножів допомагає обробляти інгредієнти так, аби вони не втрачали своєї соковитості та хрумкості, а також не травмуючи ніжну текстуру волокон, що дозволяє підкреслити смак та акцентувати увагу на природній красі продуктів.

Індивідуальний стиль нарізки допомагають створити також і різноманітні види ножів. Наприклад, для карвінгу оптимально підходить ніж для чищення овочів та фруктів або класичний топорик Деба. Для філеювання риби та м’яса краще обирати традиційний ніж Янагіба, який допоможе отримати шматочки філе оптимальної та однакової товщини.

Робота із сезонними інгредієнтами

Сезонні продукти часто бувають делікатними. Наприклад, перші весняні овочі, молода зелень та фрукти – усе це потребує ретельного, дбайливого ставлення та якісних інструментів для нарізки, які не будуть пошкоджувати структуру інгредієнтів.

Серед найкращих ножів, якими варто користуватись для роботи із сезонними овочами та фруктами, варто відзначити Накірі та овочевий. Маленький та універсальний овочевий японський ніж оптимально підходить для шинкування зелені та нарізки їстівних квітів, аби декорувати готову страву.

Накірі найкраще підходить для роботи з коренеплодами. Завдяки особливі формі ножа можна не травмувати текстуру продуктів, підкреслюючи тим самим рівень їх хрумкості.

Японські ножі допоможуть зберегти свіжість продуктів, підкреслити ніжність сезонних інгредієнтів, не псуючи при цьому їх посмаки. Це дозволить також підкреслити природність смаків у кожній окремо взятій страві.

Презентація страв високої кухні. Роль Yaxell в естетиці подачі

Ножі від Yaxell використовуються не лише для приготування страв та нарізки різноманітних продуктів. Вони оптимально підходять і для того, аби сформувати авторську презентацію, а також підкреслити естетичність овочів, фруктів та риб’ячого філе з морепродуктами.

Ножі Yaxell відіграють провідну роль в естетиці подачі та презентації страв:

  • Подача страв – це не лише про форму, а й про зміст в японській кулінарній культурі. Саме тому японські ножі будуть оптимальними для створення досконалих, до дрібниць вивірених різів, що зберігають симетричність та візуальну естетику продуктів;
  • Правильно обраний ніж для конкретного продукту (Янагіба для риби та м’яса, Накірі – для овочів) дозволить створити філігранну та точну його нарізку, бездоганні лінії якої не будуть мати рваних країв, що підвищить естетичність страви;
  • Гостре лезо японських ножів, виготовлене з якісних матеріалів, не окислює продукти, завдяки чому не змінюється природний колір їх поверхні (особливо важливо для яблук, тунця та авокадо), тож на столі страва буде мати показний вигляд;
  • Надзвичайна гострота японських інструментів допомагає легко та без особливих зусиль нарізати продукти, завдяки чому можна зберегти їх текстуру, не пошкоджувати волокна риби або овочів, покращуючи зовнішній вигляд страви;
  • Оскільки для роботи з японськими ножами використовують особливі техніки нарізки без пиляння, овочі та м’ясо зберігають свою природну соковитість, не зменшуються їх смакові особливості.

А для того, аби зберігати ножі після їх використання, ми радимо купити підставку для ножів. З її допомогою можна уникнути пошкодження леза, а також швидкого затуплювання ріжучої кромки унаслідок контакту ножів одне з одним.

Створення авторських страв шеф-кухарів з ножами Yaxell
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0