Японські суші – найулюбленіша й найпопулярніша азійська страва навіть за межами Японії. А тому сьогодні ми поговоримо про важливість підбору правильних інструментів для їх приготування, а також чому серія Kaneyoshi підійде для цього найкраще.
Навіщо потрібний спеціальний ніж для суші?
Ніж для нарізки суші – необхідність, коли мова заходить про приготування класичних суші та сашимі. Для цього використовують одразу кілька ножів: Сантоку для подрібнення інгредієнтів, Янагіба для слайсування та Деба для роботи з морепродуктами та рибою.
Найважливішим ножем для приготування страви є Янагіба. Це ніж, який має довгий, тонкий клинок, за допомогою якого зручно відділяти філе від риб’ячої тушки та шкіри. З його допомогою можна отримати ідеальні, рівні шматочки, які будуть вкривати собою рис. Використання Янагіби допомагає правильно відділити м’ясо, не пошкодивши при цьому його структуру, що допомагає зберегти легкий, морський посмак та поживність.
Деба допоможе з обробкою будь-яких видів риби та морепродуктів. Невеликий та функціональний, він оптимально підходить для нарізки та подрібнення, слайсування на окремі шматочки креветок, кальмарів тощо.
Переваги серії Kaneyoshi для приготування суші професійного рівня
Для того, аби приготувати класичні японські суші, сашимі та інші страви, необхідно підібрати якісний, професійний ніж, створений з відбірних матеріалів. Саме такими є інструменти з серії Kaneyoshi від Yaxell, що допоможуть в обробці усіх типів продуктів.
Серія ножів Kaneyoshi має свої особливості:
- Матеріал леза – дамаська сталь, яка визначається довгим терміном експлуатації та високим рівнем міцності;
- Твердість сталі за шкалою Роквелла становить 60 одиниць, що робить ножі лінійки Kaneyoshi оптимальними для виконання кухарських завдань;
- Клинок містить три шари сталі – «серце» із SK5 та по одній обкладці дамаської сталі з кожного боку;
- Руків’я ножів виконані з деревини магнолії – натурального та екологічного, безпечного для кухаря та продуктів матеріалу.
Окрім цього, ножі серії представлені інструментами, що підходять для створення не лише суші й сашимі, а й класичних ролів та інших страв з риби і морепродуктів. Лінійка представляє ніж для нарізки, Янагіба, Сантоку, Деба та інші, які мають унікальний дизайн та доступну ціну.
Догляд за японськими ножами після роботи з морепродуктами
Догляд за ножами – це не лише про необхідність купити підставку для ножів, а й про те, як правильно ними користуватись, мити та зберігати, аби уникнути пошкодження леза, руків’я та зменшення гостроти клинка.
Зверніть увагу на наступні рекомендації щодо догляду:
- Завжди мийте японські ножі одразу після їх використання – не дозволяйте залишкам продуктів довго залишатись на клинку, аби уникнути його пошкодження.
- Для миття використовуйте безпечні, не агресивні, позбавлені абразиву миючі засоби, які не шкодять металу.
- Щоб уникнути пошкодження леза, використовуйте м’які губки, уникаючи металевих щіток чи інших твердих інструментів.
- Не залишайте ніж вологим: витирайте його одразу після миття, використовуючи для цього чисту, м’яку тканину.
- Використовуйте спеціальні підставки чи магнітні блоки, які допоможуть утримувати ніж й зберігати його у найближчому доступі.
- Не кладіть ніж у ящики до інших інструментів, адже таким чином може пошкодитись та подряпатись лезо.
- Регулярно перевіряйте ніж, аби уникнути формування корозії та боротись з її першими проявами.
- Своєчасно заточуйте клинок за допомогою професійних інструментів для заточки, аби уникнути ушкодження леза.
У нас ви також знайдете широкий асортимент кухарських інструментів, у тому числі ножі Yaxell Ran та інших серій, що допоможуть сформувати смачне домашнє або ресторанне меню!