Японська кухня містить чимало страв, до складу яких входять не тільки овочі, а й м’ясо, а також риба. Для їх приготування варто використовувати якісні, професійні кухарські інструменти, про різновиди та особливості яких ми поговоримо детальніше.
Ідеальний японський ніж для стейків
Ніж для стейків – функціональний кухарський інструмент, за допомогою якого можна забезпечити обробку та нарізку готового стейку. Може здатись, що такий тип ножа можна замінити звичайним столовим, однак це неправда. Ножі для стейків менші за розміром, що допомагає з більшим рівнем зручності обробляти шматочок обсмаженого м’яса.
Такі ножі мають значно гостріше лезо, завдяки чому легко розрізають будь-який тип м’яса, не розриваючи його на волокна. Вони оптимально підходять для нарізки стейків з яловичини, баранини, свинини або навіть курятини.
Ми пропонуємо ножі для стейків, представлені виробами серій RAN та KETU. Вони мають від 3 до 69 шарів дамаської сталі, завдяки чому вирізняються неймовірним рівнем міцності та твердості. Руків’я ножів виконане з деревини пакка або ж канви мікарта – льону, вкритого смолою, що допомагає легше утримувати його у долоні та доглядати за інструментом.
Обробка птиці та риби з ножами Yaxell
В японській кухні важливо мати не лише інструменти для роботи з червоною рибою та морепродуктами, а також й ножі, за допомогою яких можна працювати з м’ясом птиці, іншими видами риби й не тільки.
Для птиці та риби радимо використовувати наступні японські ножі:
- Деба: топорик середньої важкості, розроблений спеціально для роботи з м’ясом, подрібнення дрібних, тонких кісточок та хрящів;
- Янагіба: інструмент з довгим, тонким лезом, розроблений для відділення риб’ячого або пташиного філе від кісток та шкіри;
- Кірітсуке: універсальний кухарський інструмент, який поєднує у собі функціонал Сантоку та Янагіби, підходить для нарізки та слайсування м’яса;
- Сантоку: універсальний ніж, котрий підходить для обробки будь-яких продуктів, адже завдяки його формі можна подрібнити не лише овочі, а й рибу та м’ясо птиці.
А для підбору якісного ножа, який допоможе готувати страви з риби та птиці, звертайтесь до наших спеціалістів. Ми підберемо оптимальний варіант для вас з урахуванням побажань, його функціональності та бюджету!
Догляд за японськими ножами після роботи з м’ясом
Від правильності догляду залежатиме не лише чистота та цілісність ножа, а й довговічність його використання, відсутність корозії та гострота заточування.
Зверніть увагу на наступні рекомендації щодо догляду за ножами:
- Мийте ножі одразу після нарізки продуктів: це допоможе уникнути налипання м’яса на лезо та появи корозії.
- Не забувайте про необхідність очищення руків’я, адже воно може натягувати на себе запахи страв та вологу.
- Мийте інструменти за допомогою м’яких засобів чищення, які не містять абразиву чи агресивної хімії у складі.
- Просушуйте ножі після миття, протираючи м’якою тканиною з мікрофібри, аби позбутись надлишку вологи й уникнути корозії.
- Змащуйте періодично клинки за допомогою олії чи воску, аби підтримувати їх гостроту й уникати пошкодження.
- Зберігайте японські ножі окремо від інших інструментів, використовуючи спеціальні чохли або ж футляри.
- На кухні тримайте ножі у спеціальних підставках або на магнітних тримачах, які допоможуть уникнути пошкодження леза.
- Своєчасно заточуйте лезо та доводьте його до гладкості, аби уникнути пошкодження металу унаслідок ускладнення роботи з продуктами.
А у нас ви зможете придбати якісні точила для ножів, які допоможуть підтримувати гостроту японських лез, покращуючи роботу з будь-якими продуктами!