Огляд популярних наборів ножів Yaxell який підійде саме вам

Японський ніж – мастхев на будь-якій кухні, адже з його допомогою можна зі зручністю та безпекою працювати з рибою, м’ясом та овочами. Найзручнішим рішенням буде придбати набір професійних ножів, про які ми розповімо детальніше, починаючи з інструментів, які до нього входять, й закінчуючи правилами підбору.

Основні серії ножів Yaxell: короткий гід по преміум-наборам

Японські ножі від Yaxell представлені широким асортиментом преміальних наборів, котрі вміщують у себе найактуальніші варіанти інструментів для різноманітних потреб. При цьому вони складаються з виробів різних серій, що мають не лише інноваційний дизайн, а й матеріали та технології виготовлення.

Японські ножі Yaxell у наборах представлені інструментами з наступних серій:

  1. RAN: серцевина ножів серії – сталь VG10, вкрита обкладками із 68 шарів нержавіючого матеріалу (по 34 з кожного боку). Ножі серії мають гострі ріжучі кромки, а також кут заточування у 15 градусів з обох сторін. Твердість за шкалою Роквелла становить 61 одиницю, що підвищує термін експлуатації ножа.
  2. SUPER GOU: серцевина ножа – сталь SG2, котра має по 80 шарів з кожного боку леза. Ножі мають підвищений рівень гостроти й кут заточування у 15 градусів. За шкалою Роквелла вони мають рівень твердості у 63 одиниці, завдяки чому довше витримують заточування.
  3. ZEN: класична серія, виконана зі сталі VG10, що має 36 шарів нержавіючого матеріалу. Ножі мають гостру ріжучу кромку та симетричний кут заточування у 15 градусів. За шкалою Роквелла вироби серії мають 61 одиницю твердості, завдяки чому вони довше залишаються гострими.
  4. GOU YPSILON: леза ножів серії виконані зі сталі SG2 порошкового типу, яка має 190 шарів нержавіючого матеріалу для обкладок. Моделі ножів мають стандартний кут заточування у 15 градусів. Твердість за Роквеллом становить 63 одиниці, завдяки чому ножі мають збалансований рівень міцності та гнучкості.

Доступні у нас також і набори, котрі мають аксесуари для ножів. Серед найпопулярніших аксесуарів, які можна знайти у наборі, варто відзначити точилку для ножів. З її допомогою ви зможете підтримувати гостроту ріжучої кромки кожного кухарського інструмента, уникаючи повного затуплення та втрати ріжучих властивостей.

Який набір обрати: для дому, подарунка чи професійної кухні?

Щоб обрати правильний набір японських ножів, варто особливу увагу звернути на те, де ними будуть користуватись. Адже від того,чи будуть ножі використовуватись щоденно у ресторані або вдома, залежатиме підбір матеріалів та типів кухарських інструментів.

Обираючи набори японських ножів, зверніть увагу на їх призначення:

  1. Для дому: обирайте набори, до яких входять ножі з кухарської трійки. До складу такого набору зазвичай входить шеф-ніж або Сантоку, що виконують більшість кухонних завдань – різання м’яса, овочів, зелені. Деякі набори можуть мати чохли для зберігання ножів, що стане приємним бонусом.
  2. На подарунок: для подарунка краще обирати набори на два предмети. Наприклад, до складу таких наборів може входити шеф-ніж або Сантоку, Кірітсуке або менший за розмірами кухонний ніж, а також овочевий. Можна подарувати також і набір з одного інструмента. Найчастіше він складається з шеф-ножа та точилки, а також має стилізовану упаковку.
  3. Для професійної кухні: звертайте увагу на ножі з високим рівнем твердості (від 60 HRC. Додатково зверніть увагу на зручність та баланс ножа. Важливо, аби інструмент для кухаря був зручним, не вислизав з рук, не викликав дискомфорту під час роботи з ним. Серед наборів для професійної кухні варто відзначити ті, до складу яких входять такі ножі як Янагіба, Деба, Сантоку, слайсери та інші. До його складу також може входити мусат або точилка.

Варто звернути увагу й на кількість ножів у наборі. Для домашнього буде достатньо двох-трьох інструментів, які будуть мати високу якість виробництва. На подарунок краще обирати вишукані набори на один або два інструменти, де може фігурувати точилка. А для професійної кухні – з урахуванням потреб кухаря та сфери його роботи.

Поради перед покупкою: на що звернути увагу при виборі набору Yaxell

Щоб японські ножі, які ви купуєте у наборі, були по-справжньому функціональними та підходили для будь-яких кухарських завдань, варто звернути особливу увагу на їх характеристики та особливості.

Зверніть увагу на наступні деталі:

  1. Матеріал: обирайте ножі з якісної сталі, наприклад, SG2, Movax або VG10, що забезпечить довговічність та підтримуватиме гостроту леза під час використання.
  2. Руків’я: краще обирати руків’я з натуральних матеріалів, що забезпечить не лише естетику зовнішнього вигляду, а й матиме ергономічну форму, що легко лягає у долоню й не створює незручностей під час роботи з ножем.
  3. Баланс: правильно збалансований ніж – запорука зменшення рівня втоми, підвищення комфорту та безпечності роботи з ним.
  4. Кут заточування: оптимальний варіант – 15 градусів, який допоможе ножам у наборі бути екстремально гострими.

Зверніть увагу й на наявність додаткових аксесуарів у наборі. Наприклад, ми радимо купувати варіанти, які містять футляр для ножів. З його допомогою ви можете зберігати набір кухарських інструментів з підвищеним рівнем безпеки, адже футляр допоможе уникнути травмування леза, подряпин й затуплювання.

Огляд популярних наборів ножів Yaxell який підійде саме вам
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0