Економія часу на кухні завдяки японським ножам Yaxell

Використання якісного японського ножа на кухні – це не лише про удосконалення своєї кухарської майстерності, а й про економію часу. А тому ми розповімо, чому важливо купити ніж із дамаської сталі в Україні та як він допоможе готувати звичні страви значно швидше.

Як ножі Yaxell сприяють швидкому та ефективному приготуванню

Завдяки своїм унікальним характеристикам, а також довершеному підбору матеріалів, японські ножі дозволяють суттєво прискорити звичні кулінарні процеси. Висока гострота леза, а також правильний баланс ножа гарантує простіше, зручніше та швидше виконання процесу нарізки, очищення й шинкування.

Ножі від бренду Yaxell скорочують час приготування страви наступним чином:

  • Мають кут заточування у 12-15 градусів, що дозволяє лезам бути значно гострішими за європейські аналоги;
  • Гострота леза дозволяє різати продукти в один рух, що значно скорочує кількість рухів, які робить кухар;
  • Правильний баланс ножа дозволяє зменшити втомлюваність рук кухаря, що також підвищує швидкість приготування страв;
  • Чистий різ японським ножем дозволяє овочам менше виділяти сік та окислюватись, що пришвидшує приготування, наприклад, смаження або тушкування;
  • Відсутність деформації продуктів дозволить пришвидшити приготування страв, адже не потрібно буде перероблювати нарізку для естетичної привабливості.

Серед інструментів для кухаря, які вартують вашої уваги, варто відзначити ножі Yaxell Ran. Виконані зі сталі VG10, вони мають 69 шарів матеріалу на лезі, завдяки чому забезпечують надзвичайну гостроту та міцність клинка. Твердість у 61 HRC дозволяє невтомно працювати навіть з найтвердішими продуктами, не турбуючись про можливість пошкодити кінчик або ріжучу кромку.

Оптимізація процесів з Yaxell для тих, хто цінує свій час

Більшість кулінарних процесів можна оптимізувати таким чином, аби витрачати менше часу, й як результат – отримувати не лише візуально привабливі, а й смачні страви. Японські ножі завдяки своїй гостроті та легкій вазі допомагають кухарю менше втомлюватись, що покращить його здатність працювати над більшою кількістю страв.

Оптимізувати нарізку продуктів можна, якщо підбирати для них правильний ніж:

  • Сантоку: універсальний інструмент для будь-якого типу продуктів, який допомагає швидко виконувати усі завдання, адже має гостре й широке лезо;
  • Шеф: оптимально підходить для роботи з великими шматками продуктів, особливо – з м’ясом та рибою;
  • Накірі: розроблений для нарізки та шинкування овочів, допомагає робити рівні, швидкі різи в один рух;
  • Янагіба: створений для нарізки сашимі, рівних шматочків філе або морепродуктів, яких можна досягнути в один рух;
  • Деба: розроблений для обробки м’яса та риби, підходить для філірування інгредієнтів без втрати шматочків.

Правильність використання японських ножів – ще одна запорука оптимізації кухарських процесів на кухні. Тонкі, рівномірні шматочки м’яса або риби, отримані після нарізки шеф-ножем або Янагіба, дозволяють приготувати їх утричі швидше,  ніж якби вони мали різну товщину та розміри.

Японські ножі та секрети ефективного планування на кухні: як заощадити час

Ефективне планування важливе навіть під час приготування страв. Адже звичайний салат можна різати удвічі швидше, якщо правильно підійти до питання підбору кухарських інструментів, а ще – техніки нарізки.

Заощадити час на приготуванні страв на кухні з японськими ножами можна наступним чином:

  1. Для обробки частини овочів варто використовувати ножі з більшим лезом: наприклад, нарізати цибулю за допомогою Сантоку можна утричі швидше, аніж овочевим ножем.
  2. Підтримка гострого заточування леза гарантує скорочення часу на нарізку та шинкування будь-яких продуктів, навіть з твердою шкуринкою.
  3. Японські ножі довше лишаються гострими, а отже ви заощаджуєте час, необхідний для відновлення ріжучої кромки.
  4. За японськими ножами нескладно доглядати, що допомагає економити час на процесі догляду за ними.

А також зверніть увагу на точила для ножів. Вони допоможуть завжди підтримувати ножі гострими та доглянутими. Завдяки тому, що ріжуча кромка не матиме дефектів, це покращить її «ковзання» вздовж текстури та волокон продуктів, пришвидшуючи надріз та зменшуючи кількість зусиль, необхідних для подрібнення інгредієнтів.

Економія часу на кухні завдяки японським ножам Yaxell
Ти ж не залишав свій кошик просто так, правда?

Просто введіть адресу своєї електронної пошти нижче, і ми збережемо ваші покупки на майбутнє. Хтозна, можливо саме ви отримаєте код на приємну знижку :)

0