Рекомендації щодо догляду за ножами з дамаської сталі
При правильній експлуатації якісні кухонні ножі Яксель прослужать вам довгі роки.
Як мити японські кухонні ножі?
Високоякісні кухонні ножі Яксель не рекомендується мити в посудомийній машині. Відразу після використання ножі потрібно вимити вручну м'якою губкою і витерти насухо.
Щоб захистити ніж з дамаска від корозії, рекомендують натерти сухе лезо ножа невеликою кількістю рослинної олії.
Де найкраще зберігати кухонні ножі з дамаської сталі?
Ножі потрібно зберігати в сухому місці, окремо від інших кухонних інструментів і ножів, це збереже гостру ріжучу кромку. Найкраще їх тримати в спеціальній підставці, чохлі або на магнітному тримачі з дерева.
Що категорично не рекомендується робити японськими ножами Yaxell?
Рубати ножем м'ясо або рибу з кістками; різати заморожені продукти.
Різати продукти на обробних столах і дошках зі скла, кераміки, натурального каменю, акрилу. Найкраще використовувати дошки з натурального дерева або пластику, наприклад, поліпропілену.
Згинати клинок ножа з дамаська під великим кутом.
Використовувати ніж для відкривання металевих банок.
Рубати металеві вироби.
Використовувати ніж в якості молотка, викрутки або інших монтажних інструментів.
Використовувати дамаські ножі для метання.
Як заточувати японські ножі Yaxell?
Використовуючи регулярно інструменти для заточування, можна надовго продовжити термін служби ножа:
Виправлення леза ножів за допомогою мусата. Мусат необхідний для вирівнювання ріжучої кромки леза ножа, щоб виправити можливе мікро-деформування, мікроскопічні щербини і тим самим надати лезу гостроту. Мусатом рекомендують користуватися регулярно.
Заточка леза. Заточувати лезо ножів з дамаської сталі потрібно спеціальним точилом Yaxell або водним точильним каменем Yaxell. Універсальним є камінь із зернистістю 1000/3000. Частота заточки залежить від інтенсивності використання ножа і проводиться по мірі необхідності.
Артем Кривошей –
Маленький, але дуже ефективний! Цей ніж HANA Yaxell чудово підходить для нарізання дрібних овочів та фруктів. Легкий, зручний і дуже гострий. Відчувається японська якість
Артем Кривошей –
Юлія Шевченко –
Компактний та універсальний. HANA-маленький ніж, але працює на всі 100%. Дуже зручно різати все — від овочів до дрібного м’яса. Якість на найвищому рівні!
Юлія Шевченко –
Кирило Паламарчук –
HANA 120 мм це мій улюблений ніж для щоденної роботи на кухні. Він гострий, компактний і ідеальний для будь-яких завдань, від нарізки фруктів до обробки зелені. Дуже задоволений покупкою!
Кирило Паламарчук –
Марко Дорошенко –
HANA 120 мм – ніж який перевершив мої очікування. Дуже комфортний для точних робіт: від нарізки помідорів до очищення часнику. Крім того, ніж дуже добре зберігає гостроту навіть після тривалого використання. Рекомендую всім, хто цінує якість в першу чергу.
Марко Дорошенко –