Традиційний спосіб заточування японських ножів – за допомогою водного каменю. Точильні камені Yaxell підходять для заточування ножів із нержавіючої сталі будь-якої серії Yaxell, а також інших ножів із високою твердістю сталі.
Камені з зернистістю 1000 гріт відносяться до середньозернистих камінів і рекомендуються для заточування домашніх кухонних ножів, а також для новачків у цій справі. Добре впораються із сильно затупленим чи пошкодженим лезом.
В комплекті:
- Камінь нагура з зернистістю 1000 гріт. Розмір каменю: 180 х 60 х 27 мм
- Насадка-тримач кута заточування
- Підставка під камінь з антиковзкою основою
- Вирівнюючий брусок
Водні точильні камені передбачають замочування у воді перед використанням. Пори мокрого каменю не забиваються металевою крихтою, до того ж мокрий камінь утворює суспензію з кам’яної крихти та металевого порошку, що забезпечує високу якість заточування леза ножа.
Якщо лезо сильно затупилося, слід починати з великого зерна, потім перейти на дрібніше. Для правки леза достатньо обробити ніж на одному шарі з дрібнішою зернистістю.
Відгуків поки немає.