Yaxell – один з лідерів у виробництві японських ножів для домашньої та професійної кухні. А у цій статті ми розповімо про те, чому варто обрати саме кухарський шеф-ніж або інший інструмент від нашого бренду й у чому наші переваги.
Чому японські ножі Yaxell – вибір професіоналів?
Японські інструменти для кухні від нашого бренду – це вироби преміум-класу, створені для спрощення процесу приготування їжі, а також перетворення його на демонстрацію майстерності кухаря.
Ножі від Yaxell мають свої переваги:
- Виключна гострота, адже леза ножів виготовляються з високоякісної сталі, яка забезпечує їм гостроту та довговічність.
- Ергономіка дизайну, адже руків’я ножів приємно лежать у долоні, не ковзають, не викликають дискомфорту під час обробки продуктів.
- Ідеальна нарізка, бо ножі Яксель легко пораються з будь-якими завданнями на кухні та обробкою усіх типів продуктів.
- Технологічність виробництва, оскільки ножі бренду поєднують у собі багаторічні японські традиції та сучасні технології.
Серед переваг варто відзначити й легкість догляду за ножами. Для того, аби відновити їх гостроту, достатньо використовувати точилку для ножів, яка допоможе не лише позбавлятись від пошкоджень на лезі, а й полірувати його для досягнення легкого різу.
Якість та майстерність виробництва японських ножів Yaxell
Японські ножі – це одночасно комбінація нових технологій вироблення кухарських інструментів, а також данина багатовіковій історії. Навіть сьогодні леза для ножів Yaxell виробляються за тою ж технологією, що й традиційні клинки для самурайських катан.
Це допомагає перетворити звичайний кухарський функціональний інструмент на естетично привабливий, який матиме унікальний візерунок сталі на лезі, що буде результатом багаторазової ковки.
Такий підхід гарантує, що ніж може витримати значно більше навантажень, ніж класичний європейський інструмент із нержавіючої сталі. Це також гарантія того, що лезо буде довгий час залишатись гострим, й значно рідше потребувати заточування.
Про якість виробництва говорять й матеріали, які використовуються для руків’я. Серед найпопулярніших – канва мікарта, а також пакка й натуральне дерево, які забезпечують надійний хват пальцями кухаря.
Технології та матеріали, які забезпечують довговічність японських ножів
Леза японських ножів Yaxell виробляються з дамаської сталі, а отже для їх розробки використовується технологія обробки дамаску. Вона має на меті нагрівання клинка з нержавіючої сталі у печі, а потім його охолодження на льоду. Після цього лезо знову обробляють за високої температури, що дає йому досягти ідеальної гостроти.
Для виготовлення ножів Yaxell використовуються наступні види сталі:
- VG-10: сталь, яка відома своєю твердістю та міцністю, завдяки чому ножі, які з неї куються, мають високу стійкість до зношування та механічних пошкоджень;
- SG2: порошкова сталь з високим рівнем стійкості до пошкоджень та корозії, а також за допомогою якої виробляють клинки методом обернення на водяному колі.
А у нашому магазині ви можете придбати професійний набір ножів, який допоможе швидко, якісно та зі зручністю обробляти будь-які інгредієнти на кухні!