- Перед використанням камінь потрібно замочити, зануривши його в ємність із водою на 10 хвилин. Дрібнозернисті камені слід замочувати 20 хвилин. Камінь, що наситився, не випускає бульбашки повітря.
- Вийнявши з води, покладіть камінь на підставку. Якщо лезо ножа затупилося і потребує заточування, то треба починати спочатку з великого зерна, тобто кладемо камінь більш грубою крупнозернистою стороною вгору. Якщо лезо в хорошій формі, то можна провести лише правку на більш гладкій стороні з дрібнозернистим каменем.
- На обух ножа одягніть фіксатор кута заточування. Не рекомендується змінювати фабричний кут заточування ножа. Тому розташуйте лезо ножа під кутом 15⁰ до каменю.
- Розташуйте ніж на бруску, повернувши його за годинниковою стрілкою таким чином, щоб кут між ножем та довжиною бруска був близько 45°.
- Проводіть лезом по каменю вперед і назад, зберігаючи при цьому кут та легкий натиск. Силу натиску поступово збільшуємо. Слідкуйте, щоб лінія леза ножа розташовувалась строго паралельно каменю (столу), щоб не пошкодити поверхню каменю.
- Камінь має бути весь час мокрий, тому потрібно періодично трохи збризкувати камінь невеликою кількістю води.
- Переверніть ніж і повторіть ті ж рухи для іншої сторони леза. При заточуванні використовуємо всю поверхню каменю, а не лише його середину. Таким чином, ви довше збережете рівну однорідну поверхню всього каменю.
- Доведення або виправлення леза від задирок проводиться на іншій стороні каменю. Переверніть камінь дрібнозернистою поверхнею вгору і повторіть весь процес заново.
- Процес заточування залежно від стану ножа може тривати від 10 до 30 хвилин. Періодично перевіряйте гостроту леза за допомогою паперу.
- При роботі з дрібнозернистим каменем на поверхні рекомендується спочатку створити невелику суспензію шляхом натирання мокрого каменю спеціальним бруском з комплекту. Суспензію не слід змивати. Якщо вийшла густою, можна побризкати трохи водою на камінь.
- Якщо ніж не був сильно затуплений і вимагає чергової правки, можна скористатися тільки однією дрібнозернистою стороною каменю.
- Після завершення процесу заточування ножа пройдіть спеціальним бруском по поверхнях точильного каменю для його вирівнювання. Таку правку можна зробити і перед початком заточування. Для ідеального заточування камінь має бути рівним, без сколів та подряпин.
- Промийте камінь і ретельно висушіть протягом двох діб, але в будь-якому випадку до повного висихання.
- Зберігайте каміння у закритій тарі, у сухому, темному, прохолодному місці.