Category TSUCHIMON

Опис серії

Yaxell TSUCHIMON – це популярна серія в оригінальному виконанні. Ножі виготовлено з 3-шарової нержавіючої сталі з основою із твердої сталі VG-10 (до складу входять кобальт, молібден, ванадій).

Лезо вкрито оригінальним візерунком від слідів електричного молота Тсушіме і хвилею вздовж ріжучої кромки на кшталт японських мечів катана. «Хвиляста лінія на слідах молота» – так перекладається TSUCHIMON з японської мови. Відповідний ієрогліф помітно красується на лезі ножа.

Серія японських ножів TSUCHIMON популярна серед майстрів суші. Поглиблення на лезі, які утворюють складний мозаїчний візерунок, мають ще й функціональну особливість. Вони служать своєрідними повітряними капсулами, завдяки чому риба та інші сирі продукти не пристають до леза ножа.

Сталь VG-10 з вмістом кобальту, молібдену, ванадію має високу твердість – 61 одиниць (HRC) за шкалою Роквелла. Тому дуже гостре лезо із симетричним заточуванням під кутом 15⁰ довго не втрачає своєї гостроти.

Чорна рукоятка з матеріалу канва мікарта доповнює дизайн ножа – це льон, просочений смолою, зносостійкий і довговічний матеріал, що не вбирає запахи. Має ефектний зовнішній вигляд. Больстер і металеве навершя на рукояті відповідають за правильне балансування ножа. Збалансований ніж не втомлює руку.

До серії TSUCHIMON увійшли всі найбільш поширені види кухонних ножів: кухарські ножі, кухарські ножі Сантоку, Кірітсуке, ніж Накірі, кухонний ніж, ножі для тонкої нарізки, ніж для хліба, ніж для чищення овочів, стейковий ніж, обвалювальний ніж.