Category TAKEHISA

Опис серії

Серія Yaxell TAKEHISA – це вершина технологічної досконалості YAXELL. TAKEHISA – абсолютно нова, не схожа на попередні, серія преміальних ножів Яксель.

Лезо ножів TAKEHISA надтверде і дуже гостре. Серцевина леза – порошкова сталь ZDP189 виробництва Hitachi Metals з високим вмістом вуглецю і хрому. З обкладками з нержавіючої сталі ніж має 245 шарів дамаску. Все це дозволяє досягти небувалої твердості в 66 одиниць за шкалою Роквелла. Лезо заточене симетрично з двох сторін під кутом 15 градусів і має екстремально гострий край. Ці ножі подібні до самурайських катанів.

Дизайн рукоятки доповнює стиль, наповнений японським духом. Центр рукояті інкрустований традиційним японським родинним гербом самураїв. Сама рукоять виготовлена ​​з нового для ножів Яксель матеріалу – pakka wood. Пакка – це сучасний композитний матеріал з деревини бука, пластика і смоли. В результаті виходить дуже стійка до будь-яких зовнішніх впливів рукоятка.

Приголомшливий візерунок, характерний всім японським ножам Яксель, в серії TAKEHISA також відрізняється від своїх побратимів, але не менш оригінальний. Лезо має геометричний візерунок у вигляді безлічі хвилястих ліній. Ручне гравіювання, нанесене майстром на лезі ножа, означає: “Takehisa, the Samurai Spirit” (Такехіса, дух самурая).

Серія TAKEHISA має обмежений модельний ряд з 4-х ножів: кухарський ніж (Gyuto, Гюйто) 240 мм, кухарський ніж (Gyuto, Гюйто) 200 мм, ніж Кірітсуке 200 мм, ніж Накірі 200 мм.